L-a enervat pe "Procuror"! Cornel Dinu a început să se închine când l-a auzit pe Raţ: "Ferească-mă Dumnezeu, a mai fost şi căpitanul naţionalei!" Legenda din Ştefan cel Mare l-a "împachetat" pe fundaşul stânga

3 apr 2018 12800 afişări Liga 1
L-a enervat pe "Procuror"! Cornel Dinu a început să se închine când l-a auzit pe Raţ: "Ferească-mă Dumnezeu, a mai fost şi căpitanul naţionalei!" Legenda din Ştefan cel Mare l-a "împachetat" pe fundaşul stânga

Revenirea lui Răzvan Raţ în Liga 1 după 15 ani nu s-a produs în condiţiile aşteptate de fundaşul stânga. Eliminat pe finalul partidei ACS Poli - Sepsi Sfântu Gheorghe (2-2) pentru o intrare foarte urâtă asupra lui Benjamin Kuku, fostul căpitan al echipei naţionale l-a enervat la culme pe Cornel Dinu (69 de ani). Din două motive!

La finalul celor 90 de minute de pe Bega, Raţ a încercat să explice, cumva, cartonaşul roşu primit direct, însă nu l-a convins deloc pe "Procuror", care a început să se închine în direct: "L-am ascultat pe Raţ încercând să vorbească limba română. Nu mai spun de dezacorduri, el are doar vreo 400 de cuvinte în lexic, dar ticul acela îngrozitor...El nu cred că ştie că există şi virgula în limba română. Şi sărea aşa mereu, e dramatic, a mai fost şi căpitanul echipei naţionale. Ferească-mă Dumnezeu de astfel de timpuri", a început discursul dur al legendei din Ştefan cel Mare, la Telekom Sport.

Apoi, Dinu a pus la îndoială calităţile lui Raţ, fundaş cu nu mai puţin de 113 meciuri în echipa naţională a României: "Am asistat la acest final nescuzabil pentru Raţ, un jucător cu mare experienţă, dar cu nişte calităţi discutabile. Raţ este una dintre marile curiozităţi ale fotbalului. El este un apărător stânga, a jucat de 100 şi ceva de ori în echipa naţională, deşi el n-a avut niciodată marcaj, n-a avut deposedare. Şi acum a făcut un fault de neprivit, înfiorător, tocmai pentru că el are această deprindere de mic să atace mingea şi să nu facă mai mult un filaj. El n-a avut niciodată nici joc de cap. Dar iată că a strâns atâtea meciuri la echipa naţională, profitând şi de lipsa unei concurenţe. Ştefan Radu a refuzat de prin 2007 să mai vină la echipa naţională", a încheiat fostul fundaş.

"Cu siguranţă nu am avut intenţia, nu ştiu cât de corectă e decizia, dar e mai puţin important. Am intrat într-adevăr, am venit cu piciorul puţin sus, dar cred că am jucat undeva şi mingea în acel duel. Tuşierul a văzut aşa i-a comunicat centralului şi aşa s-a întâmplat. Până la urma e un debut pe care nu mi-l doream şi cu siguranţă vreau să fiu bine peste două etape sau când va fi, când voi reveni.

E important pentru mine să ţin ritmul indiferent de vârsta pe care o am. Pentru că până la urmă am declarat-o în foarte multe rânduri, nu joacă buletinul. Atât timp cât rezişti din punct de vedere fizic totul e mult mai simplu",e declaraţia dată de Raţ, la Telekom, care l-a enervat pe Dinu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.