Ion Crăciunescu a răbufnit după Gaz Metan - Craiova: "De ce se duce Chivulete? Aceste greşeli sunt grave". Fostul arbitru a analizat toate deciziile controversate ale centralului. Câte dintre cele 4 penalty-uri au fost acordate corect

15 sep 2018 15614 afişări Liga 1
Ion Crăciunescu a răbufnit după Gaz Metan - Craiova: "De ce se duce Chivulete? Aceste greşeli sunt grave". Fostul arbitru a analizat toate deciziile controversate ale centralului. Câte dintre cele 4 penalty-uri au fost acordate corect

Andrei Chivulete a avut de arbitrat cel mai dificil meci al carierei la Mediaş, în Gaz Metan - Craiova 3-2. La final, Ion Crăciunescu a analizat prestaţia lui Chivulete şi a luat rând pe rând cele patru penalty-uri acordate, dar şi eliminarea lui Fedele din final. Într-o intervenţie la Digi Sport, fostul arbitru a spus că trei dintre cele patru penalty-uri au fost acordate corect, dar nu poate trece cu vederea un penalty acordat eronat şi eliminarea lui Fedele.

Primul penalty acordat pentru Craiova, în minutul 7, după intervenţia lui Creţu asupra lui Mihăilă: "M-am uitat la faza asta de câteva ori. Nu mi se pare penalty."

Al doilea penalty acordat, de această dată pentru Mediaş, în minutul 11, după imprudenţa lui Donkor: "Acolo este vorba despre o împingere. Jucătorul cu numărul 15 de la Craiova (n.r Donkor) îl împinge pe adversar. Este lovitură de la 11 metri. E adevărat că la loviturile de colţ sunt multe astfel de împingeri, dar aici este clar."

Al treilea penalty acordat, în minutul 61, după un fault al lui Marius Constantin: "Această fază nu poate să fie discutată. Jucătorul Mediaşului îl împiedică clar pe jucătorul Craiovei, este penalty clar."

Al patrulea penalty acordat, în minutul 73, după ce Creţu a încercat să-l sară pe Mitriţă, dar acesta s-a ridicat de la pământ şi a fost lovit de apărătorul advers: "Mitriţă se scoală ca să joace balonul şi e cu spatele la adversar. Dacă cel care e cu faţa la minge îl vede şi după îl loveşte, este vina lui. Din neglijenţă, el nu mai ţine cont de faptul că ăsta vrea să se ridice. Şi-a asumat riscul şi dacă s-a produs contact, este fault."

Eliminarea lui Matteo Fedele, din minutul 89, după o alunecare la care nu l-a atins pe Fofana: "Nu este roşu pentru că jucătorul nu avea mingea sub control. Erau şanse 50-50 să mai ajungă la minge. Decizia corectă este fault şi cartonaş galben. Se sancţionează şi intenţia, chiar dacă nu există contact. Cartonaşul roşu este cea mai aspră sancţiune din jocul de fotbal. Nu poţi din două nimicuri să faci asta."

În finalul intervenţiei sale, Ion Crăciunescu a ţinut să spună că prestaţia lui Chivulete a fost una modestă. Mai mult de atât, a acuzat din nou Comisia Centrală pentru modul în care se fac delegările: "A fost un meci greu, dar aceste greşeli sunt grave. Un penalty dat aiurea, o eliminare dată aiurea... cam multe într-un meci. De ce nu se duce un arbitru FIFA la un meci ca ăsta? De ce se duce Chivulete? Nu trebuia să fie un arbitru FIFA aici? Un arbitru FIFA trebuie să arbitreze ce e mai greu."

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.