INTERVIU | Sfaturi pentru CFR, de la omul care a cucerit 3 titluri în Gruia. Gabi Mureşan: “CFR şi-a câştigat mereu meciurile decisive, dar mi-e frică pentru că “roata se mai şi întoarce”. Trebuie să joace cu inima”

20 mai 2018 2054 afişări Liga 1
INTERVIU | Sfaturi pentru CFR, de la omul care a cucerit 3 titluri în Gruia. Gabi Mureşan: “CFR şi-a câştigat mereu meciurile decisive, dar mi-e frică pentru că “roata se mai şi întoarce”. Trebuie să joace cu inima” MEDIAFAX FOTO

Gabi Mureşan a fost unul dintre jucătorii-simbol ai CFR-ului în perioada de graţie a clubului clujean, între 2008 şi 2012, când echipa din Gruia a cucerit primele 3 titluri de campioană. La toate a participat fostul mijlocaş central, care s-a retras acasă, la Sighişoara şi nu se vede curând reimplicat în fotbal. De acolo va urmări partidele care vor decide titlul de campioană în Liga I. Gabi Mureşan spune că nimeni din anturajul CFR-ului nu trebuie să creadă că titlul este deja decis şi avertizează jucătorii lui Dan Petrescu să nu se relaxeze. CFR nu a pierdut niciodată o luptă la titlu în care a fost implicată în ultimele runde şi asta îl sperie puţin pe Gabi Mureşan.

ProSport: Gabi, CFR încearcă să ia primul titlu fără tine...
Gabi Mureşan: Eu m-aş bucura să-l ia dar va fi foarte greu. Primul titlu l-am luat tot aşa, în ultima etapă, şi a fost foarte greu. Am trecut prin asta şi la Târgu Mureş, iar unii au zis: “Gata, cei de la Oţelul nu au nicio şansă!”. N-a fost aşa. Viitorul va merge să câştige. CFR şi-a câştigat mereu meciurile decisive, dar mi-e frică pentru că “roata se mai şi întoarce”. Nu cred că CFR e campioană încă.

Ce simt jucătorii când ştiu că titlul depinde de un meci?
Este o presiune foarte mare şi când joci acasă este şi mai mare presiunea. Trebuie să ieşi la joc, iar Viitorul are jucători buni.

CFR are meciul mai greu?
Sunt două meciuri de care pe care. Steaua (n.r FCSB) are meci mai uşor poate. Am văzut că multă lume crede că cei de la CFR sunt campioni. Campioni vor fi doar când fluieră arbitrul. Să nu uităm că au fost egalaţi de multe ori pe final în acest campionat.

Ce le-ai spune jucătorilor de la CFR, dacă ai fi acolo?
Una este să fi între ei şi alta este să priveşti din exterior. Au jucători cu mare experienţă, dar sunt şi mulţi care nu au câştigat ceva până acum şi acesta este un atu, pentru că îşi doresc foarte mult să câştige un titlu. Cred că trebuie să joace cu inima, să dea totul ca să câştige. Asta trebuie să vină din inima lor, din interiorul lor. Mai trebuie să şi poţi.

Merită CFR să câştige titlul mai mult decât FCSB?
Eu zic că da. Cei de la CFR sunt mai organizaţi decât Steaua n.r FCSB), pentru că la ei conducătorii nu se bagă peste antrenor. Îl ştiu pe Dan Petrescu de la Târgu Mureş. Are şi jucători ca Ioniţă sau Păun pe care nu-i bagă, dar îi plac cei foarte serioşi care fac faza defensivă. Dacă ei nu joacă înseamnă că nu fac ceva bine. Este un om corect. Dacă te pregăteşti joci.

Ai câştigat o Supercupă cu Dan Petrescu pe bancă. Cum pregăteşte acest gen de meciuri?
La noi era timpul scurt, dar îmi amintesc că în ziua meciului am schimbat sistemul de joc. Am jucat 4-1-4-1 în pregătiri şi în ziua meciului m-a chemat pe mine şi cred că şi pe Stăncioiu şi mi-a spus: “Muri, nu putem juca aşa! Trebuie schimbat ceva”. Nici jocul CFR-ului nu merge strălucit, el se axează mult pe faze fixe şi are dreptate, pentru că acestea fac diferemţa.

Să ne aşteptăm la schimbări majore şi la acest meci?
Nu ştiu. Noi aveam o experienţă mare. Dacă nu mergea, schimbam iar sistemul, după 10 minute de joc. Noi ne-am dorit foarte mult acel trofeu, pentru că Steaua (n.r FCSB) ne “suflase” un titlu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.