INTERVIU | Confesiunea lui Bokila. Atacantul vorbește deschis despre modul în care l-a trădat pe Contra: „Am greșit că i-am dat OK-ul!” Un interviu sincer despre promisiuni neonorate, banii din Rusia și motivul refuzului total pentru Gigi Becali

INTERVIU | Confesiunea lui Bokila. Atacantul vorbește deschis despre modul în care l-a trădat pe Contra:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Congolezul de 28 de ani povestește de ce i-a promis lui Contra că va merge la Dinamo, dar s-a răzgândit și a semnat cu CFR.
  • Atacantul regretă că l-a supărat pe antrenorul care l-a făcut celebru la Petrolul, dar crede că a ales bine pentru cariera lui.
  • Bokila vorbește despre perioada Petrolul, cum a ales Rusia în locul Angliei și de ce nu a mers la FCSB: „Atunci mi-am ținut promisiunea”.

Unul dintre cei mai eficienți atacanți străini ce au jucat în România s-a întors în Liga I. A oscilat între Dinamo și CFR și l-a dezamăgit pe Contra, fostul său antrenor de la Petrolul. Astăzi se va revedea cu acesta în derby-ul din Gruia, iar pe fața lui chiar se vede că regretă. Regretă că l-a supărat pe Contra nu că a ales Clujul. Spune că nu s-a ținut de cuvânt, dar are o explicație pentru decizia luată. 

Bokila era un idol pentru fanii Petrolului în 2012 și spune că pe ei n-a vrut să-i dezamăgească atunci și tocmai de aceea n-a ales oferta lui Gigi Becali. A ales în schimb să joace în Rusia, apoi China, Qatar și Turcia. Asta cu toate că avea oferte din Anglia, Germania sau Franța. Spune că a ales pentru bani, dar că s-a săturat să joace doar pentru foloase materiale și de aceea s-a întors în România.

Jeremy, cum te simți la CFR?
Mă simt bine, e puțin altă adaptare pentru că am fost plecat din România și m-am întors. E o echipă familiară, toți se comportă ca într-o familie și acesta este cel mai important lucru pe care l-am văzut, iar echipa este bună.

Te gândeai când ai venit că o să ai o așa concurență?
Oriunde mergi ai concurență și trebuie să te adaptezi situației. Nu mă tem de concurență, chiar îmi place, pentru că îmi dă mai multă motivație, mai multă putere de luptă.

Cine e cel mai bun dintre atacanți?
Avem mulți atacanți buni. Orice atacant joacă pentru CFR e un atacant bun, altfel n-ar fi aici.

Îl cunoști pe Ibrahima Balde?
Știu multe despre el, pentru că mi-e prieten și am jucat împotriva lui când eram în Rusia. Ne-am întâlnit în vacanță acum câteva luni. Ca jucător știu că este un jucător foarte bun pentru că am jucat împotriva lui și am pierdut jocul, deci ne-a „ucis”.

Cum este Dan Petrescu ca antrenor?
Dan Petrescu este bun și ca antrenor, dar și ca persoană. Ne ajută mult. Fiecare jucător are nevoie de ajutor câteodată și antrenorul știe pe cine trebuie să ajute și când, iar el ne ajută mult. Este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut. A antrenat în multe țări, a antrenat la cluburi mari.

„Mi-am rupt promisiunea, dar problema a fost la Dinamo. Doar Contra m-a dorit”

Povestește-mi puțin despre înțelegerea ta cu Dinamo, din vară? S-a vorbit că vei merge acolo.
Înțelegea mea cu Dinamo… Am vorbit cu Cosmin, pentru că el m-a dorit și din păcate i-am spus „OK, voi veni”, pentru că aveam încredere în Cosmin și îl știam de la Petrolul, din China și tot timpul m-am simțit bine cu el, dar problema a fost la Dinamo. Am vorbit doar cu Cosmin. N-am vorbit cu președintele, cu directorul tehnic, dar greșeala mea a fost că i-am spus lui Cosmin că voi merge, aceasta a fost greșeala mea. În rest, n-am vorbit cu nimeni din club.

Să înțeleg că nu s-a ajuns la discuții despre bani?
Eu n-am vorbit despre asta. Poate agentul meu, dar eu n-am vorbit.

Care a fost diferența dintre Dinamo și CFR ce te-a făcut să alegi CFR?
Aici am vorbit cu toată lumea. Antrenorul m-a sunat, președintele m-a sunat, directorul sportiv m-a sunat… Am vorbit cu toți și mi-au transmis o atitudine pozitivă. În opinia mea, când vorbești cu multă lume care te dorește înseamnă că e cel mai bine să mergi acolo.

Contra a spus: „Bokila nu mai există pentru mine. Nici ca om, nici ca jucător”.
Știu că a fost supărat (Contra). L-am văzut în Slovenia, am vorbit rapid. Înțeleg că dacă fac o promisiune trebuie să o respect, dar în momentul acela mi-am rupt promisiunea. Nu înseamnă că regret că sunt aici, dar mi-am rupt promisiunea și înțeleg de ce e nervos.

„Am șanse mai mari să iau titlul cu CFR”

E mai bine pentru cariera ta să joci la CFR?
Pentru cariera mea e mai bine. CFR este un club istoric, avem o echipă bună, vrem să jucăm pentru ceva. Avem un antrenor care ne împinge să ne atingem limitele și de aceea am ales CFR. 

Sunt șanse mai mari să iei campionatul?
Cred că am șanse mai mari să câștig campionatul cu CFR, decât cu Dinamo.

„În Rusia mi-am pierdut bucuria de a juca fotbal. A fost vorba doar de bani, bani, bani”

Este o diferență și de bani?
Și asta, da. Toată lumea joacă pentru bani, pentru că ai familie și e normal. Am ales însă România pentru că vreau să joc din nou să mă bucur de fotbal din nou. După Petrolul am fost în Rusia, am fost acolo, am fost dincolo, dar am pierdut bucuria de a juca fotbal. A fost vorba doar despre bani, bani, bani… Acum i-am spus familiei mele că mă întorc în România pentru că vreau să simt bucurie, să simt din nou ce este fotbalul.

S-a scris că ai avut oferte de la Crystal Palace, St. Etienne, Bolton sau Dusseldorf. Cu toate acestea ai plecat în Rusia, după Petrolul.
Am avut oferte, dar când eram la Petrolul nu mă interesau banii. Poate că eram tânăr, naiv, dar mă interesa doar fotbalul. După ce am plecat de la Petrolul au fost aceste oferte, a venit oferta din Rusia, mi-au dat mulți bani și atunci începi să te gândești mai mult la bani pentru că începi să îmbătrânești. De asta am ales Rusia. Cred că a fost o decizie greșită pentru cariera mea, dar am ales pentru bani.

N-ai regretat că n-ai ajuns într-un campionat din top 5?
E normal să regreți asta, dar dacă mă gândesc la situația financiară nu regret, pentru că asta mă ajută mult pe mine și pe familia mea. De asta am putur să fac atâtea lucruri și nu regret.

„În acel moment mi-am ținut promisiunea”

Ai fost în tratative atunci și cu Gigi Becali?
A fost și ofertă de la Steaua, după Petrolul dar, cum știi, fanii Petrolul și fanii Stelei nu au relații bune și în acel moment mi-am ținut promisiunea. Oamenii n-au vrut să merg la Steaua și am acceptat asta. De asta, după un an la Petrolul, am plecat afară.

Ai marcat contra CFR-ului în finala Cupei, când jucai la Petrolul…
I-am „ucis” în finală, da (râde). M-am bucurat că am putut să fac ceva bun pentru Petrolul, pentru că am avut o echipă foarte bună, am muncit mult să luăm acea cupă, pentru că măcar asta putea să facem pentru oamenii din Ploiești.

Poți să marchezi la CFR numărul de goluri de la Petrolul?
E posibil, fiecare meci e diferit. Orice meci presupune multă concetrare. La Petrolul eram în formă bună și dacă îmi voi regăsi forma va fi mai distractiv.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz