Hagi şi votul de încredere: "Într-o zi, poate Ianis va câştiga Balonul de Aur". Argumentele "Regelui", cât de mult îi seamănă fiul ca stil de joc, exemplul Mircea Lucescu şi modelul de urmat: "Îmi place modul în care gândesc fotbalul"

12 feb 2018 2684 afişări Comentează şi tu Liga 1
Hagi şi votul de încredere: "Într-o zi, poate Ianis va câştiga Balonul de Aur". Argumentele "Regelui", cât de mult îi seamănă fiul ca stil de joc, exemplul Mircea Lucescu şi modelul de urmat: "Îmi place modul în care gândesc fotbalul"

Ianis Hagi s-a întors în Liga 1 după o experienţă nefastă la Fiorentina, a marcat golul victoriei Viitorului în deplasarea de la Ploieşti, 1-0 cu Juventus, iar Gică Hagi îi prevede, în continuare, o carieră strălucită. Managerul tehnic al campioanei i-a creionat portretul fotbalistic al fiului său şi susţine că, într-o zi, Ianis poate deveni cel mai bun jucător al lumii.

După ce a scos din buzunar două milioane de euro pentru a-şi răscumpăra fiul şi a-l scăpa de perioada neagră de la Fiorentina, Hagi i-a dat lui Ianis numărul zece şi banderola de căpitan al Viitorului, bazându-se pe calităţile incontestabile ale mijlocaşului ofensiv despre care crede că are calităţile necesare pentru a câştiga chiar Balonul de Aur: "Ianis este foarte talentat şi, fotbalistic vorbind, are mentalitatea corectă. Ca jucători suntem diferiţi. El este puternic şi ambiţios şi ştie că trebuie să facă sacrificii, dacă vrea să ajungă departe. Am mare încredere în el. Ştiu că, poate, într-o zi, va câştiga Balonul de Aur!  E un decar: foarte bun pasator, loveşte foarte bine cu ambele picioare", a spus Hagi, într-un interviu pentru Monitorul de Vrancea.
 
Iar modul în care Hagi se comportă cu Ianis este foarte asemănător cu tratamentul pe care "Regele" l-a primit din partea lui Mircea Lucescu, la începuturile carierei: "Noi, la Viitorul dăm şansa tuturor tinerilor să joace în liga naţională la nivel de 16-17 -18 ani. Pe mine, Mircea Lucescu m-a luat la echipa naţională la vârsta de 16 ani. La 18 ani mi-a pus banderola pe mână pentru a mă responsabiliza. Mi-a dat mare încredere şi am ajuns în vârf pentru că am avut antrenori buni, profesionişti", a mai declarat Hagi, a cărui părere e că uşa Barcelonei sau a lui Real Madrid va fi greu de deschis de către fotbalişti români: "E greu ca un român să mai ajungă la Barcelona sau Real, dar nu imposibil. Sunt mândru că am evoluat la cele două mari puteri ale fotbalului mondial, Real Madrid şi Barcelona. La Madrid se pune mare preţ pe valoarea individuală a jucătorului. La Barcelona, filosofia clubului este să pună preţ pe jocul echipei. Îmi plăcea de Ajax Amsterdam, de modul în care gândesc fotbalul".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.