Gueye Mansour are un vis: să revină în Liga 1. „Mai pot, pentru că am grijă de mine. Aș fi vrut să mă retrag din fotbal la Poli, dar nu se mai poate”

Marius ANGHEL 31 Oct. 2019, 11:42 Stiri

După experiența trăită la Petroșani, în liga a treia, pe când juca la ACS Șirineasa, echipă redenumită apoi ACS Energeticianul și, ulterior, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu care a și promovat atunci, „Omul foarfecă” Mansour Gueye (33 de ani) a ales în acest an să facă pasul tot la o echipă din Liga 3, la Flacăra Horezu. La vâlceni a ajuns însă după un sezon petrecut la Ripensia Timișoara, în Liga 2, unde a avut 30 de apariții pe teren și 4 goluri.

Mansour a ales să joace pentru Flacăra Horezu și pentru a fi mai aproape de familia sa, aflată la Râmnicu Vâlcea, și spune că revenirea în Liga 3 nu-l deranjează. „Am mai jucat în în liga a treia la Petroșani, așa că nu mă deranjează că sunt la liga a treia. Trebuie să recunosc că a fost ceva nou pentru mine să joc în acest campionat, dar e frumos. Și la Petroșani a fost o perioadă bună, dar aici sunt mai în largul meu”, spune jucătorul care, mai nou, este impresar: „Abia am început și să dea Dumnezeu să fie bine. M-am gândit să fac și școala de antrenori, dar e prea mult stres.”

La cei 34 de ani pe care îi va împlini pe 30 decembrie, jucătorul are un fizic de invidiat. Ne-a explicat și secretul. „Mă antrenez zilnic, merg la sală, nu pierd nopțile, nu beau, nu fumez, mănânc sănătos. Am grijă de mine. Sincer, îmi doresc să revin în prima ligă, pentru că mai pot. Mi-aș dori ca retragerea să fie la Poli Timișoara, dar nu se mai poate.”, a mai spus Mansour.

Jucătorul originar din Senegal speră ca fiul său de 8 ani, care joacă la Olimpic Vâlcea, să-i calce pe urme: „Sper ca fiul meu să mă depășească. Îi place fotbalul și îmi doresc să ajungă mai sus ca mine.”

În cariera sa de jucător, Mansour Gueye a jucat pentru Servette (Elveția), Poli AEK, CS Buftea, ACS Poli, Gloria Buzău, Ordabasy (Kazahstan), Hajer (Arabia Saudită), Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria), Talarrubias (Spania), ACS Șirineasa, Ripensia și Flacăra Horezu.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 31 Oct. 2019, 11:42 Stiri
Pe aceeași temă