Gaură de 5.200.000 €

27 iul 2009 14 afişări Liga 1
Gaură de 5.200.000 € Gaură de 5.200.000 euro
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Încă un motiv pentru care Dinamo nu a luat titlul: managementul dezastruos a făcut ca roş-albii să cheltuie milioane pentru plata unor fotbalişti inutili

5.200.000 de euro. Aceasta este suma aruncată de roş-albi pe apa Sâmbetei într-un an de zile. Tristul bilanţ negativ va fi prezentat astăzi, la şedinţa acţionarilor, în raportul financiar pe un an calendaristic. Toţi aceşti bani au fost cheltuiţi pentru achiziţionarea sau plata a nu mai puţin de 15 fotbalişti care au marcat în total cinci goluri şi a căror evoluţie a contribuit la contraperformanţa istorică a “câinilor”, care au pierdut calificarea în Champions League într-un sezon în care erau favoriţi cerţi. Pe lista ruşinii au fost introduşi şi trei fotbalişti care au fost cumpăraţi anterior, dar efectele financiare ale achiziţionării lor sunt mai vizibile ca niciodată.

5 milioane de euro, banii pe un an în Liga I

Jumătate dintre echipele din  Liga I vor cheltui în sezonul viitor mai puţin decât a plătit  Dinamo nişte fotbalişti inutili. Astfel, Universitatea Craiova şi Rapid au bugete de 5 milioane de euro, Poli Iaşi şi Internaţional Piteşti 4 milioane, Astra Ploieşti 3.5 milioane, Pandurii 3 milioane, Unirea Alba Iulia şi Ceahlăul cîte 2.5 milioane.


1.000.000 de euro pentru nimic

Probabil cea mai răsunătoare “ţeapă” primită de Dinamo a fost transferul lui Nino Pekaric. A fost o gafă încă de la început, când a fost prezentat de Vasile Turcu drept “Inima Ardealului Sârbesc”! Fundaşul a costat 750.000 de euro, plus 250.000 de euro contractul său şi comisionul agenţilor, iar stoperul  nu a reuşit decât să smulgă câteva zâmbete amare prin evoluţiile sale. Un caz special este cel al lui Ianis Zicu, una dintre vedetele echipei. Considerat de către şefi unul dintre jucătorii exponenţiali, machidonul a fost accidentat mai mereu şi a jucat doar unsprezece meciuri pentru Dinamo.


Owen costa doar 2.500.000!

Iată cum putea cheltui mai bine Dinamo cele 5.200.000 de euro. În locul lui Osvaldo Miranda, formaţia din „Ştefan cel Mare” îl putea cumpăra pe Fernando Morientes, care este liber de contract şi solicită un salariu stagional de 1 milion de euro. Michael Owen a fost şi el liber de contract în această vară. A semnat însă cu Manchester United care i-a oferit un salariu de 2.500.000 de euro. Cei 1.700.000 de euro rămaşi puteau fi folosiţi pentru dezvoltarea departamentului de marketing al echipei, aceasta fiind suma investită de Olimpyque Lyon în acest scop în sezonul trecut.  


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.