FRF vrea să modifice Regulamentul de Licențiere pentru Liga 1, cât și Regulamentul de certificare pentru Liga 2. Propunerile făcute către UEFA

Marius ANGHEL 22 Apr. 2020, 18:49 Liga 2
FRF vrea să modifice Regulamentul de Licențiere pentru Liga 1, cât și Regulamentul de certificare pentru Liga 2. Propunerile făcute către UEFA

Federația Română de Fotbal a solicitat UEFA modificarea Regulamentului de Licențiere, având în vedere situația dificilă din punct de vedere financiar pe care o traversează toate cluburile în această perioadă în care pandemia COVID-19 ia zilnic vieți omenești și a dus la reguli stricte privind ieșitul din casă, cât și la blocarea economiei.

Patru puncte are solicitatea FRF pe acest subiect. Amânarea termenului de achitare a datoriilor restante, suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului, cât și a monitorizării financiare, dar și modificarea termenului privind prezentarea informațiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară sunt cerințele forului condus de Răzvan Burleanu.

Modificările vor fi valabile pentru licențierea pentru Liga 1, cât și pentru certificarea pentru Liga 2

Aceste modificări ar ajuta la dosarul de obținere a licenței pentru noul sezon de Liga 1 atât cluburile din prima ligă, cât și primele șase clasate din acest moment din Liga 2, care sunt obligate să depună actele dacă își doresc să promoveze.

Dacă UEFA își va da acordul pentru aceste schimbări la Regulamentul de Licențiere pentru Liga 1, FRF anunță că va opera modificări asemănătoare și la Regulamentul de certificare pentru Liga 2.

Iată comunicatul FRF despre ceea ce a solicitat către UEFA:

”Având în vedere Decretul prezidențial privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României și pentru a veni în sprijinul cluburilor, Federația Română de Fotbal a solicitat UEFA modificarea Regulamentului de Licențiere.

Astfel, FRF propune:

Amânarea termenului de achitare a datoriilor restante până la data de 29 mai în loc de 30 aprilie 2020 (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1);
Suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului (art. 47 bis) (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1);
Ca urmare a punctului 2, suspendarea criteriului similar prevăzut de art. 61 bis pentru monitorizarea financiară (nu se vor evalua datoriile către stat nici în procesul de licențiere în desfășurare și nici în procesul de fair-play financiar desfășurat în cursul actualului an calendaristic – 2020);
Modificarea termenului privind prezentarea de către cluburi a informațiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară (art. 58 alin. 1 și art. 59 alin. 3 din RNLC și FPF) de la 31 mai la 31 august.

De asemenea, odată cu acordul UEFA, FRF va opera modificarea similară și în ceea ce privește suspendarea criteriului privind evaluarea datoriilor către stat / autorități fiscale din Regulamentul de certificare pentru Liga 2.

Propunerile de modificare ale Regulamentului de Licențiere au fost trimise către UEFA și, în cazul unui răspuns pozitiv, vor fi reglementate printr-o decizie de Comitet de Urgență.”

Lupta la promovare în Liga 1 în acest sezon este foarte strânsă. În acest moment, ocupanta locului 7 din Liga 2 e la două puncte în spatele echipei clasate pe poziția a 2-a. Pe lângă UTA (50 pct.), care e lider detașat în Liga 2, șanse la promovare au CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu 39 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus (ambele cu 37 de puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-decis-modificarea-termenelor-stabilite-in-cadrul-procesului-pentru-obtinerea-certificatului-de-participare-in-noul-sezon-de-liga-2-cand-incepe-procesul-si-zilele-in-care-se-depun-documentele-19129983

Marius ANGHEL 22 Apr. 2020, 18:49 Liga 2
Pe aceeași temă