Salvatore Marrone, împrumutat de FK Miercurea Ciuc în Liga 1! Fundașul face un pas important în carieră

Andrei PASCU 12 Jun. 2022, 17:11 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a decis să-l împrumute pe Salvatore Marrone (21 de ani) în Liga 1! Fundașul a fost cedat la FC Voluntari pentru stagiunea următoare, 2022/2023. Este un pas înainte pentru fotbalistul care a evoluat, de-a lungul anilor, pentru echipele ”under” ale României, dar care e născut în Germania.

Salvatore Marrone, împrumutat de FK Miercurea Ciuc la FC Voluntari

FK Miercurea Ciuc a confirmat împrumutul în Liga 1 al apărătorului de 21 de ani și, cel mai probabil, chiar dacă nu a precizat acest detaliu, s-a ales și cu o sumă de bani de la FC Voluntari. Nu este exclus ca în înțelegerea dintre FK Miercurea Ciuc și ilfoveni să existe și o clauză de transfer definitiv, dacă Marrone va da randament bun.

10 meciuri a jucat Salvatore Marrone pentru FK Miercurea Ciuc în sezonul trecut de Liga 2, bifând 684 de minute, și a marcat de două ori. E adevărat că el a fost accidentat pentru o bună perioadă de timp și acesta a fost motivul pentru care nu a evoluat mai mult.

Salvatore Marrone merge la FC Voluntari.

Fundașul stânga a revenit după o accidentare gravă în sezonul 2021-2022 și a ajutat echipa noastră în Liga 2 în zece meciuri, marcând două goluri în acest timp. Tânărul de 21 de ani s-a născut în Pforzheim, Germania, și și-a petrecut anii de juniorat pe VFB Stuttgart, SV Sandhausen și 1.FC Nurnberg. În România, de la FCSB a venit la FK Miercurea Ciuc U19 și a mai jucat pentru Academica Clinceni și Dunărea Călărași. A jucat în tricoul echipei noastre într-un total de 25 de partide, timp în care a marcat două goluri.

Salvatore Marrone a fost și component al naționalei României, cel mai recent convocat la U21. Tânărul fotbalist a fost împrumutat un an la echipa care a terminat pe locul 4 în Liga 1 sezonul trecut, unde sperăm să dobândească experiență. Îi dorim mult succes!”, a anunțat FK Miercurea Ciuc, într-o traducere aproximativă din maghiară.

Salvatore Marrone, accidentare gravă în 2020

Salvatore Marrone s-a întors după accidentarea gravă suferită în cantonamentul din iarna lui 2020 abia la finalul anului trecut, 2021. Mijlocașul a fost trimis, prima dată, pe teren în partida ciucanilor din etapa a 12-a a sezonului regular din Liga 2, cu Dunărea Călărași, reușind să și marcheze.

Anterior, ultima partidă data din decembrie 2020, dintr-o confruntare cu fosta Farul, în deplasare.

Salvatore Marrone are triplă cetățenie, germană, română și italiană. S-a născut la Pforzheim (Germania), mama lui fiind româncă iar tatăl italian. Și-a început cariera în Germania, dar în 2018 a venit în România, la FCSB.

Pe rând, a fost împrumutat de echipa din Liga 1 la Academica Clinceni și Dunărea Călărași, iar din ianuarie 2020 a ajuns la FK Miercurea Ciuc.

Salvatore Marrone, component al naționalei României U21

Marrone are cinci meciuri pentru naționala României sub 17 ani, cinci pentru naționala sub 18 ani și trei pentru reprezentativa sub 19 ani. A fost convocat la naționala sub 21 de ani chiar și în acest an, fiind pe bancă în amicalele cu Finlanda U21 și Maroc U20, din martie.

Anunțul echipei FC Voluntari în privința împrumutului lui Salvatore Marrone

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-a-inceput-sa-viseze-ciprian-stanciu-discurs-de-lider-si-incredere-maxima-am-purtat-banderola-de-multe-ori-dar-toti-suntem-capitani-vom-face-o-figura-frumoasa-la-liga-2-19234880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/actionarul-majoritar-in-acte-al-clubului-dinamo-vesti-proaste-pentru-suporterii-cainilor-la-capitolul-asta-zero-falimentul-este-o-chestiune-de-timp-19234844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-secretul-tanarului-david-ciubancan-atacantul-care-merge-cu-ambitii-mari-la-poli-iasi-de-la-liga-3-obiectivele-pe-care-si-le-a-trasat-de-cand-era-mic-deocamdata-s-au-indeplinit-19234829

Andrei PASCU 12 Jun. 2022, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă