FCSB – CFR 1-0. Super golul lui Teixeira, consolarea vicecampioanei. Teja îl învinge pe Dan Petrescu în ultima etapă

FCSB - CFR 1-0. Super golul lui Teixeira, consolarea vicecampioanei. Teja îl învinge pe Dan Petrescu în ultima etapă
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSBCFR Cluj 1-0 (Teixeira 53)

Echipele de start:

  • FCSB: Vlad – Benzar (Roman 86), I. Cristea, Bălașa, Morais – Nedelcu, Teixeira – Man (Rusescu 87), Tănase, F. Coman – Hora (Moruțan 63)
  • Rezerve: Bălgrădean, Rusescu, F. Matei
  • CFR Cluj: Arlauskis – Manea, A. Mureșan, Boli, Peteleu – Males, Hoban (Moutinho 46), Djokovic – Costache (Petrila 57), Omrani, Păun (Itu 76)
  • Rezerve: Petrila, Ioniță, Lang, Ispas, Jesus Fernanez

Minutul 90+3: Final de partidă pe Arena Națională! FCSB câștigă ultimul meci din play-off-ul Ligii 1 Betano, dar acest lucru nu schimbă cu nimic soarta câștigătoarei titlului. Fără câțiva titulari, echipa lui Dan Petrescu a ratat câteva ocazii importante în prima parte a jocului, majoritatea prin Omrani. Hora a fost cel mai periculos om al vicecampioanei în prima repriză, iar în partea secundă, atacantul a ratat chiar și un penalty. La scurt timp, Teixeira a marcat singurul gol al partidei, cu o foarfecă de excepție. Echipa lui Teja putea face 2-0, dar Bălașa, Morais și Tănase au trecut, pe rând, pe lângă gol. Meciul se putea încheia 1-1, dar Omrani nu a putut relua din fața porții. Astra și Sepsi vor juca în ultimul meci din play-off, dar lucrurile nu se mai pot schimba în clasament.

  • 1. CFR Cluj 50p
  • 2. FCSB 48p
  • 3. FC Viitorul 39p
  • 4. U Craiova 36p
  • 5. Astra 24p
  • 6. Sepsi 20p

Minutul 81: Încă o ocazie mare pentru Omrani! Francezul primește o pasă în careu de la Moutinho, încearcă să reia din alunecare dar nu nimerește balonul, iar acțiunea se „stinge”.


Minutul 79: Încă o lovitură liberă pentru FCSB! Tănase își ia elan scurt și trage cu interiorul, dar balonul este respins de „zidul” CFR-ului și tabela rămâne nemodificată.


Minutul 71: Apără Arlauskis! Morais ia o acțiune pe cont propriu și trage puternic de la marginea careului. Goalkeeper-ul lituanian se întinde și respinge.


Minutul 63: Șansă de 2-0 pentru FCSB! Bălașa execută o lovitură liberă, dar trimite puțin pe lângă poarta lui Arlauskis. Teja îl introduce pe Moruțan în teren, în locul lui Hora.


Minutul 57: Valentin Costache nu mai poate continua partidă! Acesta este ajutat de staff-ul medical al CFR-ului să părăsească terenul, iar Dan Petrescu îl trimite în teren pe Claudiu Petrila.


Minutul 53: GOOOOOOOOOL FCSB! Coman centrează în careu către Teixeira, iar acesta reia cu o foarfecă de senzație, direct în plasa porții lui Arlauskis. Portarul lituanian a rămas fără replică.


Minutul 50: Ratează Horaaaaa!!! Atacantul FCSB-ului trage puternic, lovește bara transversală și mingea ajunge în posesia clujenilor.


Minutul 49: Penalty pentru FCSB! Dennis Man este faultat în careu de Mureșan, iar Iulian Călin dictează lovitură de la 11 metri.


Minutul 46: S-a reluat jocul! Dan Petrescu mută în repriza secundă. Îl scoate pe veteranul Ovidiu Hoban, iar în locul său este introdus Mourinho.


Minutul 45+1: Djokovic trage pe poartă din lovitură liberă și repriza se încheie! FCSB și CFR Cluj sunt la egalitate, 0-0, după o primă parte echilibrată, cu ocazii de ambele părți.


Minutul 44: FCSB termină prima repriză în ofensivă! Dennis Man obține o lovitură liberă, de la aproximativ 25 de metri. Florinel Coman execută, dar trimite în zid și defensiva campioanei îndepărtează pericolul.


Minutul 40: Asediu la poarta lui Arlauskis! Mai întâi, Teixeira își încearcă norocul cu un șut de la distanță, respins de defensiva oaspeților, iar apoi Iulian Cristea reia cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă, dar Arlauskis menține tabela nemodificată.


Minutul 33: Hora, cel mai periculos om al FCSB-ului! Benzar centrează în careu, Hora reușește să reia dintre doi adversari, dar Arlauskis este atent și reține balonul.


Minutul 30: Omrani ratează din poziție ideală! Costache avansează pe partea dreaptă, trimite în careu către omrani, francezul este lăsat liber în careu de defensiva FCSB și reia direct în Andrei Vlad. Mingea se duce în corner.


Minutul 21: Nu a nimerit spațiul porții! Omrani primește mingea la marginea careului, este întâmpinat de Bălașa, avansează și trage, dar mult peste poarta vicecampioanei României. La această partidă asistă și selecționerul Cosmin Contra.

FOTO Digi Sport.


Minutul 15: Aproape de deschiderea scorului! Boli primește o centrare în careu, scapă din marcajul fundașilor vicecampioanei și reia cu capul direct în bara porții lui Vlad.


Minutul 14: Ratare imensă pentru FCSB! Teixeira recuperează o minge de la Peteleu, se întoarce spre poarta lui Arlauskis, trece de Mureșan, dar trage mult peste poartă. Acesta putea trimite în centru către un coechipier, dar a ales să ia acțiunea pe cont propriu.


Minutul 11: O nouă ocazie mare pentru CFR Cluj! Păun trimite către Omrani și intră în careu, francezul îi centrează acestuia pe poziție viitoare, dar Păun nu poate relua și mingea trece prin fața porții lui Vlad.


Minutul 8: Probleme pentru Omrani! Atacantul CFR-ului a fost lovit de o minge trimisă de Florinel Coman din lovitură liberă, acesta prăbușindu-se pe gazon.

FOTO Digi Sport.


Minutul 4: A venit și replica FCSB-ului! Hora ia o acțiune pe cont propriu, trece de doi adversari și trage din unghi închis către poarta lui Arlauskis, dar lituanianul reține.


Minutul 3: Campioana începe mai bine partida! Păun îl lansează pe Djokovic, acesta înaintează spre careu și trage înainte să fie întâmpinat de Iulian Cristea. Vlad respinge în corner.


Minutul 1: Fluier de start pe Arena Națională!


UPDATE 18:50 FCSB a anunțat echipa de start pentru partida cu CFR Cluj, una fără miză, în condițiile în care clujenii sunt deja campioni. În primul rând, Teja l-a titularizat pe Andrei Vlad, portar care a devenit rezerva lui Bălgrădean în acest sezon. În al doilea rând, vicecampioana nu are niciun jucător de câmp defensiv pe banca de rezerve. Deși Mihai Roman a fost folosit fundaș lateral de-a lungul meciurilor, acesta este mijlocaș de bandă. 


În pentultima etapă din play-off, zarurile au fost aruncate, iar clasamentul a fost stabilit. Situația este identică cu cea de anul trecut în ceea ce le privește pe cele două echipe: CFR Cluj campioană, în timp ce FCSB este vicecampioana României.

FCSB – CFR Cluj va fi și ultimul meci pentru tehnicianul roș-albaștrilor, Mihai Teja, în funcția de antrenor.

A meritat CFR titlul. O să jucăm meciul cu ei, cu titularii. Sunt mulți care pleacă la tineret, la națională și au nevoie de meciuri. Suntem profesioniști. Nu, niciodată nu m-am gândit să plec de acum, așa e normal, corect față de jucători. Puteam să nu mai vin, dar e un meci important. Suntem profesioniști, Ne facem treba indiferent de ce va fi„, a spus Mihai Teja, în conferința de presă susținută înaintea meciului cu CFR, care a mai adăugat:

E o clauză care spune că dacă nu iau campionatul, atunci ne despărțim. Am venit pentru performanță, nu pentru bani, s-a dovedit asta având clauza. Plec, îmi pare rău, asta e, se întâmplă în viață…Trebuie să respectăm contractul, nu mi-a fost nici mai greu, nici mai ușor. Am băieți de caracter, sunt aproape toți apți pentru meciul cu CFR„.

Experiența de cinci luni la FCSB e una pozitivă. De ce am acceptat clauza? Știam că se vrea campionatul, am încercat, mi-am dorit asta. La Steaua, la Dinamo nimeni nu-ți dă timp și atunci îl iei prin rezultate, dacă poți, bine, dacă nu, asta e viața. Nimeni nu e așteptat. Plec cu o imagine bună de la FCSB, am luat echipa de locul doi, am lăsat-o pe doi, nu pe locul 7, iar jocul a crescut„, a mai spus tehnicianul.

În acest sezon cele două formații s-au întâlnit de trei ori, iar statistica este de partea campioanei. Ardelenii au câștigat un meci (n.red. – 22 decembrie, 2-0 pentru CFR) iar alte două s-au încheiat la egalitate (14 aprilie, scor 0-0 Și 16 septembrie, scor 1-1)

Primele 3 zile au fost grele, după petrecere. Am încercat să ne adunăm, nu vrem să ne facem de râs la ultimul meci, suntem campioana României. A fost prima săptămână a mea în care am fost relaxat. N-am mai pregătit nici meciul cu prea mult stres și era normal să mă gândesc la unii jucătorii care au o vârstă și au jucat meci de meci și să dau șansa și altor jucători să vedem dacă ne putem baza pe ei în sezonul viitor„, a spus Dan Petrescu, înaintea meciului cu FCSB.

Antrenorul a lăsat deja în vacanță 4 jucători și ar mai putea renunța la doi dintre titulari. „Culio, Vinicius au drum lung până acasă și vine bine această pauză, Bordeianu a trebuit să plece pentru că a avut un eveniment și a făcut un sezon foarte bun, Țucudean știm că avea nevoie de o pauză să se liniștească. Vom vedea cu Camora și Deac dacă vor face deplasarea” a completat Petrescu.

Clasament play-off

  • 1. CFR Cluj 50 de puncte
  • 2. FCSB 45 de puncte
  • 3. Viitorul 39 de puncte
  • 4. U Craiova 36 de puncte
  • 5. Astra Giurgiu 24 de puncte
  • 6. Sepsi Sfântu Gheorghe 20 de puncte

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…