EXCLUSIV Un alt dosar pe rol. Steaua şi MApN riscă să plătească despăgubiri de 100.000 euro din cauza neglijenţei lui Zisu

19 feb 2015 9890 afişări Liga 1
EXCLUSIV Un alt dosar pe rol. Steaua şi MApN riscă să plătească despăgubiri de 100.000 euro din cauza neglijenţei lui Zisu
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

Ultraşii stelişti privesc cu mult interes evoluţia scandalului privind marca Steaua şi au avut reprezentanţi trimişi la întâlnirea din 15 ianuarie, pentru a-şi exprima punctele de vedere în faţa celor de la CSA şi FCSB. „Spre surprinderea noastră, a fost prezent şi un personaj care are legătură directă cu trecutul sumbru al cedării clubului. Îl asigurăm pe această cale că, dacă vom constata orice neregulă de ordin juridic, vom sesiza instituţiile statului”, se arăta într-un comunicat publicat pe www.ultras.ro, a doua zi după întâlnirea celor două tabere de la sediul CSA Steaua.

„Personajul” la care au făcut referire suporterii este generalul Cătălin Zisu, cel despre care ProSport  a mai scris că a făcut parte, în 2000, alături de Iulian Ghiorghişor, din Consiliul Director al Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti, asociaţie care i-a facilitat lui Gigi Becali preluarea echipei de fotbal.

CSA s-a trezit deodată cu un proces de despăgubire de care n-a avut habar cât timp Zisu a fost la şefia Comandamentului Logistic Întrunit

Pentru a înţelege mai bine ce legătură a avut şi mai are generalul Zisu cu Clubul Sportiv al Armatei, trebuie amintit că CSA, prin colonelul George Boroi, se subordonează Ministerului Apărării Naţionale, dar, de fiecare dată, un om important al acestui minister a purtat responsabilitatea acestei legături. De exemplu, din 2004, comandantul CSA, George Boroi, s-a subordonat  până în 2012 generalului Zisu, care ocupa postul de comandant al Comandamentului Logistic Întrunit, astfel că el ţinea legătura din partea MApN-ului cu Steaua. Zisu nu a mai avut această responsabilitate doar în perioada în care el a ocupat funcţia de consilier coordonator domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării (2012) şi, ulterior, după ce a fost trecut şef al Rezervelor de Stat (2013).


Actualul ministru al Afacerilor Interne, Gabi Oprea, şi generalul Zisu, aici într-un protocol al Armatei. FOTO www.mapn.ro

În 2012, Ariton Ioniţă a fost numit în locul lui Zisu drept comandant al Comandamentului Logistic Întrunit şi, automat, a preluat responsabilitatea predecesorului său. Numai că el şi CSA Steaua s-au trezit cu o problemă nerezolvată de predecesorul său. Conform surselor ProSport, prin funcţia pe care o avea în Comandamentul Logistic Întrunit, Zisu nu a luat măsurile care se impuneau pentru a preda la timp terenul solicitat de o doamnă, Chiriuc Hilde-Gilda, care câştigase un proces de despăgubire cu MApN încă din 2008 şi astfel îi revenea o suprafaţă de 938,221 metri pătraţi în complexul sportiv al Clubului Sportiv al Armatei din Calea Plevnei nr. 114, sector 1.


Complexul Sportiv al Armatei din Calea Plevnei pierde teren la propriu

Mai mult, chiar dacă ulterior ea a intrat în posesia terenului, cu întârziere, doamna Chiriuc Hilde-Gilda a solicitat şi un prejudiciu în valoare de 100.000 de euro pentru că nu i s-a dat la timp (26.09.2010) terenul câştigat. Acest dosar (nr. 33326/302/2012) a rămas pe rol şi are ca obiect răspunderea civilă delictuală promovată de reclamanta Chiriuc Hilde-Gilda în contradictoriu cu pârâtul MApN, pentru acordarea de despăgubiri în cuantum provizoriu de 100.000 euro, ca urmare a prejudiciului cauzat prin nepunerea în executare a sentinţei civile nr. 284 din 13.02.2012, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 59468/3/2010.

CSA Steaua a pierdut astfel aproape 1.000 de metri pătraţi din complexul sportiv din Calea Plevnei şi, din cauza neglijenţei lui Zisu, riscă acum să fie obligată să plătească şi 100.000 de euro.   


Complexul sportiv al Armatei din Calea Plevnei este aproape în paragină. Sala de judo şi câteva cămine mai stau "în picioare", după ce sala de sport a ars cu mulţi ani în urmă. În facsimil, somaţia pe care o făcea MApN-ului Chiriuc Hilde-Gilda

Zisu pare că nu agreează o secţie de fotbal în cadrul CSA

Într-un asemenea context, surse autorizate susţin că generalul Zisu va prelua sub responsabilitatea lui, din nou, Clubul Sportiv al Armatei. De fapt, MApN-ul l-a trimis pe 15 ianuarie la negocieri privind sigla cu FCSB, semn că ministrul Mircea Duşa e de acord cu acest lucru. Tot la respectiva întâlnire cu FCSB, Zisu ar fi dat asigurări oamenilor lui Gigi Becali că CSA Steaua va renunţa la recent înfiinţata secţie de fotbal şi le-ar fi spus celor de la Clubul Sportiv să elimine secţia de fotbal din Regulamentul de organizare şi funcţionare.  

Numai că, din nou, Zisu ar fi într-o eroare. Secţia de fotbal Steaua e legalizată de un ordin semnat chiar de ministrul Mircea Duşa şi publicat în Monitorul Oficial (vezi facsimil, mai jos), iar suporterii fac în prezent demersuri ca, din sezonul următor, Steaua să aibă echipă de fotbal în Liga a 4-a.


 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.