EXCLUSIV | Povestea nebună din spatele unui transfer legendar la CFR: "Am stat până la şase dimineaţa, am băut şapte cafele. L-am luat, apoi m-a sunat şi mi-a zis că are şi un cumnat care joacă fotbal". Top 3 cele mai bune mutări ale lui Mureşan în Gruia

18 apr 2019 11808 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Povestea nebună din spatele unui transfer legendar la CFR: "Am stat până la şase dimineaţa, am băut şapte cafele. L-am luat, apoi m-a sunat şi mi-a zis că are şi un cumnat care joacă fotbal". Top 3 cele mai bune mutări ale lui Mureşan în Gruia

Provocat să facă un top trei al celor mai reuşite transferuri din perioada petrecută la CFR Cluj, Iuliu Mureşan (65 de ani) a dezvăluit, miercuri dimineaţă, povestea nebună din spatele venirilorlui Ricardo Cadu (37 de ani) şi Dani (37 de ani) la CFR Cluj, în 2006. Primul a fost acontat fostul căpitan din Gruia, iar Dani a ajuns în Ardeal graţie unui telefon inspirat din partea lui Cadu.

În 2006, CFR punea bazele echipei care avea să câştige titlul în 2008, 2010 şi 2012, iar Ricardu Cadu era una dintre piesele importante. Juca la Boavista, în Portugalia, iar Iuliu Mureşan a avut un noroc teribil în momentul în care a realizat transferul de 750.000 de euro: "Trebuie să încep cu căpitanul căpitanilor, cu Ricardo Cadu. L-am adus de la Boavista, am negociat cu preşedinteşe clubului până la şase dimineaţa, am băut vreo şapte cafele atunci. Culmea, am plecat de la stadion fără să ne înţelegem, am mers la directorul sportiv al clubului şi, când ne luam la revedere şi spunea că îi pare rău că nu a ieşit, a ieşit preşedintele. L-a întrebat dacă mai e cu mine, m-a cerut la telefon şi mi-a zis "domn preşedinte, fac acum o hârtie pe loc, accept ce ai propus ultima dată, apoi facem actele". A venit, la o masă la cafenea într-un parc, a scris tot ce trebuia, şi aşa l-am luat pe Cadu", a declarat Mureşan, la ProSport Live.Odată Cadu acontat, Mureşan s-a întors din Portugalia şi cu un mijlocaş central pe care avea să plătească 600.000 de euro. Este vorba despre un alt portughez, Dani, cumnatul lui Cadu, cel care a ajuns în Gruia graţie unui apel al fundaşului central: "După aceea, Cadu mi-a zis că vine cu plăcere la Cluj, dar că are şi un cumnat. A fost operat la genunchi, joacă la Pacos Fereira, dar e foarte bun jucător. Aşa l-am luat şi pe Dani, mijlocaşul centra", a mai povestit Mureşan, înainte să formeze un top trei al celor mai reuşite transferuri cu Cadu, Alvaro Pereira şi Lacina Traore: "Au fost multe transferuri reuşite, au mai fost Alvaro Pereira şi Traore. Cam ăsta ar fi top trei, ar mai fi şi Fabbiani".


Dani (foto) celebrând unul dintre cele cinci goluri marcate în tricoul CFR-ului.


Ricardo Cadu a obţinut trei titluri, trei Cupe şi două Supercupe ale României cu CFR Cluj, a jucat în 250 de meciuri, a marcat 30 de goluri şi a oferit două pase decisive, purtând mulţi ani banderola de căpitan. A plecat în 2014, liber de contract, la AEL Limassol, iar acum mai joacă în ligile inferioare din Portugalia, la Merelinense.

Dani are în CV două titluri şi două Cupe ale României şi a plecat de la CFR Cluj în 2010, după 115 meciuri, cinci goluri şi o pasă decisivă.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.