EXCLUSIV | Întâlnire secretă a lui Mirel Rădoi cu George Boroi, comandantul CSA. Ce doreşte antrenorul Stelei

3 iun 2015 31228 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Întâlnire secretă a lui Mirel Rădoi cu George Boroi, comandantul CSA. Ce doreşte antrenorul Stelei

Fotbaliştii care au câştigat totul pe plan intern - campionat, Cupa României şi Cupa Ligii - au intrat în vacanţă, dar viitorul antrenor al Stelei (FCSB), Mirel Rădoi, aleargă în aceste zile să-şi asigure condiţiile în care va pregăti echipa începând din această lună.

ProSport a aflat că ziua de marţi a fost plină pentru fostul internaţional român. Dimineaţa el a mers la Federaţia Română de Fotbal, unde s-a interesat în ce condiţii poate sta pe banca echipei lui Becali în noul sezon, ţinând cont că nu deţine nici licenţa Pro şi nu are nici carnet de antrenor.

"Du-te la Coverciano, dacă vrei diploma mai repede"

Mirel Rădoi a fost sfătuit să se înscrie la Şcoala de Antrenori, dar cu rezerva că nu va putea obţine prea repede licenţa Pro. I s-a sugerat să încerce să urmeze cursurile şcolii italiene, de la Coverciano, pentru că ar putea lua licenţa mult mai repede. Numirea lui Rădoi în funcţia de antrenor la Steaua nu e privită cu ochi buni de tehnicienii români. „Pedrazzini va sta pe bancă pentru că are licenţă şi va fi doar un paravan pentru Rădoi. Nu se poate aşa ceva. Federaţia nu poate permite o astfel de manevră. De ce mai facem Şcoala de Antrenori?”, a spus un tehnician român.


Rădoi a învăţat de la Olăroiu cum trebuie să antreneze, dar nu are actele necesare să-i fie recunoscut statutul de antrenor în România

O altă problemă pe care Mirel Rădoi vrea să o rezolve rapid e cea legată de locul în care echipa lui se va pregăti. Conducerea a înaintat o cerere la FRF pentru a i se permite echipei ca din viitorul sezon să se pregătească la Buftea, unde sunt condiţii foarte bune şi de recuperare, dar Rădoi consideră că e departe şi jucătorii săi vor fi nevoiţi să petreacă ore bune în trafic.

Îi va lăsa Boroi să folosească Ghencea şi în noul sezon?

Împreună cu preşedintele Valeriu Argăseală şi cu un avocat, Mirel Rădoi s-a întâlnit marţi la prânz, în mare secret, cu George Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei. CSA nu mai lasă echipa lui Becali să folosească stadionul şi terenul de antrenament din Ghencea, deoarece Becali se judecă în continuare prin tribunale cu Armata. Boroi se află într-o situaţie ingrată şi pare să cedeze presiunii exercitate de cei de la clubul de fotbal. Nici în acest an, CSA Steaua n-a câştigat niciun titlu la sporturile pe echipe, deşi s-a investit masiv în echipa de baschet şi cea de polo. Rămâne de văzut dacă Boroi va oferi baza de pregătire Stelei, ştiut fiind faptul că el răspunde în faţa generalului Cătălin Zisu.


Între noi şi Clubul Sportiv al Armatei vor mai urma discuţii. Nu am, însă, cum să dau un pronostic referitor la şansele de înţelegere

Valeriu Argăseală, preşedinte Fotbal Club Steaua Bucureşti


În întâlnirea secretă dintre Boroi şi cuplul Argăseală-Rădoi, ultimii au abordat şi problema mărcii Steaua, pierdute de echipa lui Becali ca urmare a deciziei de anul trecut a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Deşi Gigi Becali spusese că aceasta nu valorează mai mult de 5.000 de euro, societatea comercială încearcă să obţină acordul CSA pentru a juca din nou pe echipament cu sigla cunoscută în lume mai ales după câştigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986. Procesul de evaluare întârzie, ba chiar e blocat acum de contestaţiile firmelor de evaluare.   

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.