EXCLUSIV | Ganea: "Declaraţiile lui Dragnea au fost ca un bumerang pentru Lupescu". Lansează ipoteza la care nu s-a gândit nimeni: "Pentru asta a ieşit în presă şi a spus că-l susţine pe Ionuţ". Care ar fi fost, de fapt, scopul şefului PSD

19 apr 2018 17573 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Ganea: "Declaraţiile lui Dragnea au fost ca un bumerang pentru Lupescu". Lansează ipoteza la care nu s-a gândit nimeni: "Pentru asta a ieşit în presă şi a spus că-l susţine pe Ionuţ". Care ar fi fost, de fapt, scopul şefului PSD Foto Alexandru DOBRE - Mediafax

Ionel Ganea vine cu o altă viziune despre modul în care Răzvan Burleanu a câştigat categoric alegerile pentru şefia FRF. Aflat la Casa Fotbalului, ieri, alături de Ionuţ Lupescu, Mircea Lucescu şi Cristi Chivu, Ganea afirmă pentru ProSport că reacţia de susţinere pentru Kaiser afişată de liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut efecte negative asupra modului în care electorii au analizat lupta.

"Burleanu s-a organizat foarte bine, datorită acestui lucru a câştigat la o diferenţă foarte mare. Declaraţiile lui Dragnea au fost ca un bumerang pentru Lupescu, doar ca să vadă lumea că o să-l susţină pe Ionuţ. Dar lupta era deja câştigată în spate. Dacă ar fi ieşit Lupescu, ar fi fost un ghimpe pentru multă lume p entru că ar fi descoperit multe nereguli în urmă", spune fostul internaţional, pentru ProSport. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, politicianul din Teleorman şi-a comunicat explicit sprijinul pentru Ionuţ Lupescu.

Ganea merge mai departe şi spune că aparţia liderului PSD a avut şi un alt scop. "Dragnea a ieşit în presă pentru a-i creşte cota la pariuri lui Răzvan Burleanu", a încheiat Ganea. Dacă înainte de anunţul lui Dragnea, Ionuţ Lupescu era cotat la 1.70-1.80, în funcţie de casa de pariuri aleasă, după anunţul liderului PSD, cota acestuia a scăzut la 1.50 sau chiar 1.45. Practic, la 100 de lei pariaţi pe victoria lui Lupescu se câştigă maximum 50 de lei. De cealaltă parte, cota lui Burleanu a crescut, în medie, cu 0,5 şi a ajuns în jurul valorii de 2.80.

Contactat de ProSport, un specialist în pariuri a confirmat. "După acel interviu, cota lui Lupescu a luat-o în jos, în timp ce cota actualului preşedinte a crescut cam cu 0,5", iar fostul fotbalist Adrian Teodorescu a profitat şi se numără printre cei care au avut de făcut o vizită la ghişeu pentru a-şi ridica banii.

Răzvan Burleanu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, încă din primul tur, după ce şi-a spulberat adversarii. Burleanu a obţinut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate (66,1%). Lupescu a adunat doar 78 de sufragii.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.