EXCLUSIV | Fotbalul românesc respiră din nou. ”Nu găseşti aşa ceva prea uşor”. Detaliul care ne face să trimitem din nou fotbalişti în campionatele importante

19 dec 2018 2344 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Fotbalul românesc respiră din nou. ”Nu găseşti aşa ceva prea uşor”. Detaliul care ne face să trimitem din nou fotbalişti în campionatele importante

Regula U21 este din ce în ce mai apreciată de oamenii din fotbalul românesc. Decizia luată de FRF prin implementarea acestei reguli este considerată ca fiind principalul motor al reformării, începută cu calificarea României U21 la primul Campionat European după mai bine de 20 de ani. În cadrul emisiunii ProSport Live, Bogdan Apostu, agent de fotbalişti, a declarat că echipele din primul eşalon vor avea de câştigat pe termen lung. Vor reuşi să vândă echipelor mari, pentru că tinerii noştri vor avea un plus faţă de străini.

Românii vor acumula experienţă prin numărul ridicat de meciuri jucate în Liga 1. La 22 de ani, ei vor ajunge la peste100 de meciuri, aspect cu care nu se pot lâuda foarte mulţi fotbalişti. ”O regulă foarte bună e cea de under 21 din Liga 1. Pe termen scurt nu a fost bună, dar pe termen lung lucrurile se schimbă. Acesta este unul dintre motivele pentru care echipele au investit în centre.

Fotbalul românesc poate propune fotbalişti de 22 de ani cu 100 de meciuri în Liga 1. E greu să duci în Europa un fotbalist cu atâtea meciuri, la o astfel de vârstă. Nu găseşti aşa ceva foarte uşor. Asta e ideea, noi vom putea propune fotbalişti cluburilor din afară”, a declarat Bogdan Apostu la ProSport Live.

Regula U21 impusă de FRF în Liga 1 va suferi modificări din sezonul următor. Federaţia a decis ca numărul tinerilor să crească la doi în primul ”11” şi prezintă obligativitatea ca echipele să termine meciurile cu cel puţin unul pe teren.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.