EXCLUSIV | De ce Gigi Becali nu are nimic trecut pe numele său din averea fabuloasă: "Fotbalul de azi e egal cu puşcărie"

25 sep 2018 31516 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | De ce Gigi Becali nu are nimic trecut pe numele său din averea fabuloasă: "Fotbalul de azi e egal cu puşcărie"

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, a explicat la ProSport LIVE de ce finanţatorul FCSB nu apare în niciun act ca fiind proprietarul unor bunuri de mare valoare.   

 
"Fotbalul de azi e egal cu puşcărie, de aia nici Cristi Borcea nu se mai întoarce. De ce Becali nu are nimic pe numele lui, niciun ban, nicio acţiune? De frică. Aici, dacă greşeşti te bagă la puşcărie şi îţi nenoroceşte tot neamul, nu e ca în Spania. Acolo plăteşti prejudicul şi apoi te lasă să produci alţi bani...", a spus Dumitru Dragomir la ProSport LIVE.

Recent, Becali a anunţat că el nu are nicio funcţie la FCSB, dar el conduce tot la clubul roş-albastru, deşi pe hârtie acţionariatul arată: Constantin Geambazi 56%, Vasile Geambazi 37%, Tomaida Bădescu 4%, Marius Ianuli 3%. Toţi sunt apropiaţi ai lui Becali, a cărui avere se ridica, la începutul anului, la aproximativ 500 de milioane de euro, după ce în 2017 era estimată la maximum 300 de milioane de euro.

"Nu mă mai interesează nimic pentru că nu eu sunt conducător sau oficial. O să-l cunoaşteţi pe Vasi încet-încet! Nu vrea să iasă încă în faţă, dar el îşi face treaba. El a făcut Academia, care arată ca una de top din Europa. Eu tot vedeam că dispar bani din conturile clubului. După aceea am mers şi am văzut ce a făcut la Academie şi i-am cerut scuze. Vasi e tânăr, deştept, are două facultăţi şi cunoaşte legea. Îl cunosc foarte bine. Eu am mai mulţi nepoţi, dar doar el poate conduce şi poate comanda oamenii. O să-l cunoaşteţi şi voi", a declarat recent Gigi Becali la Pro X, referindu-se la Vasile Geambazi (36 de ani).

Averea lui Becali era estimată anul trecut la 400 - 500 de milioane de euro, în creştere faţă de 2016, când în conturi omul de afaceri avea în jur de 300 de milioane. El deţine numeroase proprietăţi imobiliare, în special în Pipera, dar şi o clădire impozantă în Bucureşti, pe Aleea Alexandru, evaluată la şapte milioane de euro. A avut sau are acţiuni la mai multe societăţi comerciale, cum ar fi fabrica de armament Uzina Mecanică Drăgăşani, Avicola Iaşi, Arcom sau Romes.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.