EXCLUSIV | Capriciile fotbalistului portughez... o normalitate: ”Ştiam că va întârzia. Venea cu puţină burtă, dar avea o calitate fantastică atunci când punea piciorul pe minge”. Caracteristicile jucătorului care a impresionat Liga 1

27 ian 2019 9062 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Capriciile fotbalistului portughez... o normalitate: ”Ştiam că va întârzia. Venea cu puţină burtă, dar avea o calitate fantastică atunci când punea piciorul pe minge”. Caracteristicile jucătorului care a impresionat Liga 1

Andrei Ciolacu (26 de ani) a rememorat la ProSport Live cele mai frumoase amintiri petrecute la clubul său de suflet, Rapid. Atacantul a vorbit, printre altele, şi despre colegii care l-au impresionat cel mai mult, iar unul dintre cei mai buni este un străin, Rui Duarte (38 de ani).

Deşi avea capriciile fotbaliştilor străini care vin în Liga 1 Betano şi întârzia mereu la reunirea lotului, Ciolacu recunoaşte că Duarte avea o calitate deosebită. A rămas uimit de modul în care făcea ambele faze, dar şi de personalitatea acestuia: ”Rui Duarte era foarte bun, dar venea la două săptămâni după ce începea pregătirea. Venea cu puţină burtă, dar când punea piciorul pe balon, se vedea că are o calitate fantastică.

Ştia cum să se comporte şi în vestiar. Îl anima mereu când apărea. Noi ştiam că va întârzia, discutam: ’Vine şi Rui după câteva săptămâni’. Făcea astfel de lucuri, dar era sufletul vestiarului, pentru că atunci când intra în teren dădea 100% şi asta era tot ce conta. Pentru mine ca atacant, chiar dacă nu am apucat să joc prea mult cu el şi cu Bozovic, erau foarte bine. Tot timpul veneau cu centrări şi totul era de vis”, a declarat Andrei Ciolacu la ProSport Live.

Duarte a fost, probabil, cel mai bun fundaş dreapta străin care a ajuns în Liga 1. Prima experienţă din România a avut-o la Braşov, care l-a luat în 2008, de la Estrela Amadora, pentru 400.000 de euro. După doi ani, Rapid l-a remarcat şi l-a cumpărat pentru 200.000 de euro. Pentru giuleşteni a evoluat doi ani şi jumătate, perioadă în care a prins 71 de meciuri în toate competiţiile.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.