EXCLUSIV | Atac dur al lui Capră la adresa jucătorilor şi antrenorului: "Nu am trăit niciodată o asemenea ruşine. Nu mă gândesc la blat. O fi fost vreun jucător...doi...trei, şi-a băgat dracu' coada"

12 mai 2014 7005 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Atac dur al lui Capră la adresa jucătorilor şi antrenorului: "Nu am trăit niciodată o asemenea ruşine. Nu mă gândesc la blat. O fi fost vreun jucător...doi...trei, şi-a băgat dracu' coada"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Înfrângerea cu Viitorul de la Chiajna (0-2) a fost prima pentru Petrolul în campionat după 22 de meciuri. Ultimul eşec, singurul de până duminică seară în acest sezon din Liga 1, fusese înregistrat în 6 octombrie 2013, în partida Gaz Metan - Petrolul 1-0. Răzvan Lucescu era neînvins pe banca ploieştenilor în campionat, după 5 victorii şi 4 egaluri, însă o echipă, Viitorul, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării,  a oprit aceste serii.

Rezultatul l-a surprins şi pe finanţatorul ploieştenilor, Daniel Capră. Chiar dacă au trecut mai multe ore de la finalul meciului de la Chiajna, primul om din club îi acuză pe jucători, dar şi pe antrenorul Răzvan Lucescu: "Echipa a fost de nerecunoscut şi inclusiv cum a fost pregătit meciul. Dezastruos! Ţinând cont că am semnalat aspectele astea la câţiva jucători de bază, dar şi inclusiv antrenorului". Cuvântul "aspectele" obligă la o scurtă documentare: "Le-am spus că e un meci foarte greu, noi veneam după mai multe victorii şi am fost foarte relaxaţi, nemontaţi. E mai mult decât ruşinos cum s-a prezentat echipa şi cum a fost pregătit meciul. Eu de doi ani jumătate sunt la clubul acesta, dar nu am văzut aşa ceva până acum". Inevitabil discuţia curge spre acuzele de blat. Galeria Petrolului a plecat înainte de finalul meciului, asta după ce fanii au scandat de mai multe ori: "Fără blaturi"."Îi înţeleg pe suporteri că sunt nemulţumiţi, dar a fost urât, tâmpenia cu blatul...Şi eu sunt dezamăgit şi nu-mi pot explica. Le-am spus că e un meci foarte greu, noi veneam după mai multe victorii şi am fost foarte relaxaţi, nemontaţi. E mai mult decât ruşinos cum s-a prezentat echipa şi cum a fost pregătit meciul. Eu de doi ani jumătate sunt la clubul acesta, dar nu am văzut aşa ceva până acum".


Răzvan Lucescu a rămas îngândurat după meciul cu Viitorul, şeful lui nu înţelege cum echipa a putut juca atât de prost

"În mintea mea vin tot felul de tâmpenii şi idioţenii. Nu îmi pot explica"
Capră nu vrea să creadă în meciuri trucate, deşi, la un moment dat, spune că "o fi fost un jucător...doi...trei":  "Nu-mi revin, nu pot să-mi explic. Sunt atât de bou, e ceva rotund şi nu ştiu de ce să mă agăţ. O fi un jucător, doi, trei, şi-o fi băgat dracu coada. Jocul nostru a fost execrabil, mizerabil şi atitudinea tuturor, dintr-un cap în altul. Oameni de asemenea valoare, jucători cu experienţă, bătuţi de o echipă de tineri. Nu aş vrea să fiu chiar atât de răutăcios acum sunt şi supărat şi necăjit. Nu mă gândesc la blat sau la altele. Nu vreau să cred chestia asta. Pe seama lipsei mele de experienţă, eu nu vreau să cred chestia asta, nu la mine în curte. Nu mă pricem, am repetat acest lucru de mii de ori, dar parcă a fost mult prea strigător la cer. În mintea mea vin tot felul de tâmpenii şi de idioţenii, dar nu îmi pot explica asemenea atitudine. E adevărat că aud, tot aud diverse scenarii, dar nu pot să accept ideea. Nu legat de meciul nostru, e o discuţie în general. Uitându-mă cum toată lumea s-a uitat aseară la meci, diverse persoane au pus-o pe seama că cineva a vrut să pună meciul la o oră aşa târzie, tot felul de tâmpenii ce mi-au fost semnalate de aseară până astăzi. Dar chestia asta cu blatul e mult prea deplasată, nu văd interesul.  Jocul nostru a fost execrabil, mizerabil şi atitudinea tuturor, dintr-un cap în altul. Oameni de asemena valoare, jucători cu experienţă, bătuţi de o echipă de tineri".

"Este un dezastru, nu-mi explic, toţi au fost o apă şi un pământ"
Dan Capră spune că va lua măsuri, chiar dacă până la ora publicării declaraţiilor sale nu a discutat cu vreun jucător sau cu Răzvan Lucescu: "Nu pot să spun cine e cel mai vinovat de acest dezastru, pentru că este un dezastru, dar eu nu am văzut aşa ceva. Credeţi-mă, nu am văzut aşa ceva. De la antrenor până la ultimul jucător. Cu siguranţă o să luăm măsuri. Încă nu am apucat să vorbesc cu nimeni, dar cu siguranţă o să fie unele măsuri. Nu am trăit o asemenea ruşine. Se putea întâmpla, accept, văd ce se mai întâmplă în Europa la echipele mari, dar în halul în care ne-am prezentat noi... Nu că am fost învinşi că am luat două goluri, dar felul în care ne-am prezentat. Sub orice critică. Nu vorbesc de un jucător, de doi, de trei, toţi o apă şi un pământ. Nu credeam că ne putem încurca la Chiajna ţinând cont de precedente, de terenul de acolo, dar nu suntem singura echipă care a jucat pe acest teren".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.