EXCLUSIV | Anunţul oficial al FRF: ce se întâmplă cu Steaua în Liga 1 şi în competiţiile europene dacă îşi schimbă denumirea

4 dec 2014 37630 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Anunţul oficial al FRF: ce se întâmplă cu Steaua în Liga 1 şi în competiţiile europene dacă îşi schimbă denumirea

Decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pronunţată miercuri, prin care Gigi Becali a pierdut dreptul de a mai folosi marca „Steaua“ în favoarea Ministerului Apărării Naţionale, duce – spun experţii – la dispariţia celui mai important club de fotbal din România dacă finanţatorul nu se înţelege cu Ministerul Apărării Naţionale: „Marca este un complex care înseamnă multe lucruri: denumire, emblemă, palmares, culori, elemente grafice etc. Becali a pierdut marca Steaua, deci toate aceste lucruri, în mod normal. Dacă nu se va înţelege cu proprietarul, adică ministerul, nu va mai avea voie să folosească niciun element care poate produce confuzie între propria lui marcă şi marca Steaua“, a explicat pentru ProSport fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu, care este şi jurist. În statutul UEFA se specifică, de asemenea, clar că echipa nu va putea continua în primăvara europeană chiar dacă se califică din grupele Europa League “Orice modificare de formă juridică sau structură este considerată a fi o întrerupere la statutul de membru al UEFA şi, prin urmare, trebuie să treacă trei ani înainte ca un club să poate aplica din nou pentru o licenţă UEFA”.

Departamentul juridic al FRF e de altă părere. La solicitarea ProSport, răspunsul oficial al FRF este următorul: "Steaua Bucureşti SA este o persoană juridică, membru afiliat al FRF şi participant în Liga 1. Faptul că această persoană juridică a pierdut o marcă pe care o avea înregistrată la OSIM şi, prin urmare, este posibil să-şi schimbe denumirea, nu are absolut niciun fel de influenţă cu privire la drepturile de participare în competiţii ale acestei persoane juridice. Drepturile de participare în competiţiile interne şi internaţionale depind de meritul sportiv al unui club şi nu de denumirea persoanei juridice".

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.