EXCLUSIV | Antrenorul care i-a crescut pe Hîldan, Florentin Petre sau Tararache a anunţat cine a fost cel mai talentat jucător din curtea lui Dinamo: "Dacă se năştea azi, el valora 20 - 25 de milioane de euro"

6 aug 2018 14723 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Antrenorul care i-a crescut pe Hîldan, Florentin Petre sau Tararache a anunţat cine a fost cel mai talentat jucător din curtea lui Dinamo: "Dacă se năştea azi, el valora 20 - 25 de milioane de euro"

Ionuţ Chirilă, antrenorul ce a câştigat patru titluri consecutive de campion naţional alături de puştii lui Dinamo, a dezvăluit care a fost cel mai bun dintre fotbaliştii formaţi de el. Hîldan, Florentin Petre, Tararache, Cezar Dinu, Ionuţ Voicu, Laurenţiu Lică, Popistaşu, Câmpeanu, cu toţii au ajuns la echipa de seniori a roş-albilor, la loturile naţionale şi chiar în prima reprezentativă a României.

"Lică Laurenţiu a fost foarte talentat. Fantastic. Un fundaş central incredibil. Dacă se năştea azi, el valora 20 - 25 de milioane de euro. De ce s-a pierdut? De ce e blocat Ionuţ Chirilă în fotbalul românesc, de aia! Hai să facem o paralelă! Lui Bratu i s-a dat Dinamo, cum era normal, pentru că a câştigat un titlu naţional cu o echipă de juniori. Dacă tot s-a vorbit de New Dinamo, hai să-l lăsăm, să fie continuitate", a spus Ionuţ Chirilă la ProSport LIVE.


Laurenţiu Lică, la minge, într-un meci de Old Boys, cu echipa Dinamo. FOTO Mediafax

Tehnicianul a continuat: "Ionuţ Chirilă a câştigat tot ce se putea cu o echipă din România şi a făcut un bloc funcţional care a intrat în echipa mare a lui Dinamo. Tararache, Petre, Hîldan, Dinu, Lică...Laurenţiu a fost şi primul care a promovat şi el a marcat şi-n faţa celor de la Trabzonspor (n.red. - Dinamo - Trabzonspor, 3-3, în sezonul 1994-1995 al fostei Cupe UEFA). Atunci...dacă pe mine mă laşi cu acestă echipă să merg mai departe, toţi jucătorii ăştia ar fi avut un alt cuvânt de spus în viitor".

Chirilă a încheiat: "Dinamo e unul dintre puţinele cluburi din Europa cred, care are un complex în mijlocul Capitalei. Selecţia e fantastică. Jucătorii veneau şi de la Bucur Obor, şi de la Universitate şi de la Casa Scânteii. Când am făcut această generaţie, am avut la selecţie 2000 de jucători şi şase luni de zile a durat ca să scot crema acestor jucători".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.