De Petrolul s-a ales praful

26 mai 2009 673 afişări Liga 1
De Petrolul s-a ales praful De Petrolul s-a ales praful

 

Cea mai cunoscută fuziune din fotbalul românesc s-a petrecut în 2003. Atunci, Petrolul şi Astra s-au unit, rezultând o echipă hibrid.
 
Cum s-a întâmplat ]n 2003 la Ploieşti? „Simplu! Am cumpărat 50% din acţiunile de la Astra, în înţelegere cu Ioan Neculae, patronul lor. Am venit şi cu jucătorii, şi cu palmaresul, pentru care am vorbit cu o casă de avocatură să facem transferul. Bine, atunci nici nu apăruseră problemele de acum, cu palmaresul Timişoarei, cu toate discuţiile astea...”, explică Florin Bercea. De fapt, nu a fost o fuziune propriu-zisă, ci o absorbţie a Petrolului de către Astra, noua echipă jucând pe licenţa Astrei (care şi-a schimbat numele în SC FC Petrolul SA) în timp ce vechea echipă a Petrolului a fost dezafiliată.
 
“Îţi trebuie avocaţi buni!”
 
„Se poate face şi acum fuziunea, dacă ai avocaţi buni. Cu palmaresul e o problemă, dar poate fi adus şi ăsta sub formă de aport de capital de exemplu”, spune Florin Bercea. Principala beneficiară a fuziunii a fost până la urmă, Oţelul Galaţi, echipă care retrogradase şi despre care se spune că ar fi cotizat serios financiar pentru ca aceasta să se producă. Ce s-a ales din noua echipă? A retrogradat chiar în primul sezon în „B”, asociaţii s-au certat şi s-au despărţit, iar scandalul cu palmaresul nu s-a stins nici acum, Bercea fiind acuzat că echipa sa de acum nu e adevărata deţinătoarea a acestuia.     

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.