"Cuvintele nu-şi mai au rostul când vezi un copil căzut inconştient pe teren". Laureţiu Rus, prima reacţie după momentul în care l-a făcut KO pe Mihăilă: ce spune despre rezilierea contractului şi cum explică faultul

5 nov 2018 13391 afişări Liga 1
"Cuvintele nu-şi mai au rostul când vezi un copil căzut inconştient pe teren". Laureţiu Rus, prima reacţie după momentul în care l-a făcut KO pe Mihăilă: ce spune despre rezilierea contractului şi cum explică faultul

Laurenţiu Rus (33 de ani) a vorbit în premieră după incidentul din partida cu Craiova, când l-a făcut KO pe Valentin Mihăilă. Fostul jucător de la Dinamo şi CFR Cluj nu ştie pentru moment dacă va pleca de la Iaşi, dar, aşa cum ProSport a anunţat, conducerea ia în calcul să-i rezilieze contractul.

"Într-adevăr, eu am vrut să îl opresc pe Valentin din a urca cu mingea spre poarta noastră. În schimb, intensitatea atacului, duritatea, modul, locul loviturii, nu cred că poate cineva să îşi imagineze că mi-am dorit aşa ceva. Pe această cale, vreau să îmi cer scuze încă o dată lui. Am încercat să fiu aproape de el, de părinţii lui şi toţi apropiaţii pentru că a fost un şoc, o sperietură groaznică, nimănui nu-i doresc să treacă prin asemenea momente.

Vreau să se înţeleagă că, chiar dacă am dorit să fac fault, nu am dorit să se ajungă aşa departe, la asemenea intensitate şi regret cu adevărat. Am vorbit cu el, era 'OK' băiatul când am ajuns, era speriat într-adevăr, dar mă bucur că se simte bine. Am vorbit cu el şi zilele acestea. Sper să treacă cât mai repede, să fie puternic şi să aibă evoluţii cât mai bune în continuare în carieră, pentru că este un tânăr foarte talentat şi merită acest lucru.

O să vedem ce decizie ia Comitetul Executiv de la Poli Iaşi şi, dacă mi se va mai acorda o şansă sau dacă voi mai juca, voi face totul cât mai bine şi la cel mai înalt nivel, la un nivel la care am fost şi sper ca acest fel de incidente să nu se mai repete, pentru că nu îşi au locul pe terenul de fotbal şi cred că nu îşi mai au rostul cuvintele atunci când vezi un copil căzut inconştient pe teren", a spus Laurenţiu Rus, pentru Telekom Sport.

O decizie în privinţa lui Laurenţiu Rus va fi luată după ce Comisia de Disciplină va da sentinţa în cazul eliminării din meciul cu Craiova, pierdut de Poli Iaşi cu 3-0. Rus ar putea fi suspendat pentru zece etape:  ”Încă nu am luat o decizie în privinţa lui Rus. Aşteptăm să vedem ce va hotărî Comisia de Disciplină şi după aceea vom decide şi noi dacă vom rezilia cntractul”, a punctat preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, pentru ProSport.

În minutul 10 al partidei, Laurenţiu Rus l-a lovit cu mâna în gât pe Valentin Mihăilă, iar puştiul de 18 ani a leşinat şi a avut nevoie să fie transportat la spital pentru a-şi reveni. Cei prezenţi s-au temut de ce era mai rău, iar Ivan Martic a început să se roage pe teren pentru viaţa coechipierului său.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.