Cum l-a pierdut FCSB pe eroul naţionalei U21, Andrei Radu: "Credeţi că antrenorii erau nebuni?!". Becali l-a avut în curte, dar a fost forţat să-l lase să plece

12 sep 2018 7008 afişări Comentează şi tu Liga 1
Cum l-a pierdut FCSB pe eroul naţionalei U21, Andrei Radu: "Credeţi că antrenorii erau nebuni?!". Becali l-a avut în curte, dar a fost forţat să-l lase să plece

FCSB l-a avut în curte pe Andrei Radu (21 de ani). Unul dintre eroii de la naţionala U21 a României şi-a început cariera gruparea roş-albastră, dar Gigi Becali a fost forţat să-i facă "vânt" şi acesta a ajuns la marea rivală Dinamo. Helmuth Duckadam, preşedintele de onoare la FCSB, a dezvăluit întreaga poveste şi a spus că responsabili pentru cele întâmplate sunt cei din Armată.

Transferat de Inter de la Dinamo, Radu joacă acum pentru Genoa, în Serie A, unde a fost împrumutat cu obligativitatea cumpărării definitive în schimbul a 7,5 milioane de euro.

"Credeţi că antrenorii de la centrul de copii erau nebuni să-l piardă pe Radu? Credeţi că Gigi Becali voia să-l piardă pe acest portar? Niciodată! Armata este vinovată că noi l-am pierdut pe acest portar. Şi nu l-am pierdut doar pe acest jucător. Am pierdut o generaţie întreagă de copii foarte buni. Cine răspunde acum pentru acest lucru? Nimeni! Se chinuie acum Vasi Geambazi să facă o nouă academie puternică la Berceni", a spus Duckadam pentru Fantatik.

"Eroul de la Sevilla" se referă la scandalul în care echipa lui Gigi Becali a fost forţată să plece din Ghencea şi să închidă academia de copii şi juniori pe care o avea la momentul respectiv: "Gigi Becali a fost forţat să plece din Ghencea, uiterior a trebuit să închidă şi academia de fotbal. Radu, dar şi alţii că el nu mai aveau unde să se antreneze, nu se puteau pregăti pe un teren de beton. Au decis să-şi caute alte echipe. Gigi i-a pierdut gratis pe toţi. Îmi aduc aminte de Radu, deşi pe atunci avea vreo 13-14 ani, era coleg cu un alt fost portar de-al nostru, Valentin Cojocaru. Ştiu că se antrenau amândoi în Ghencea la grupele noastre de juniori", a mai spus Duckadam pentru Fanatik.

Andrei Radu (21 de ani) e unul dintrei eroii naţionalei de tineret, care e aproape de calificarea la Euro 2019. Tânărul goalkeeper e cotat la 3 milioane de euro de către Transfermarkt.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.