Constantin Schumacher, numit antrenor la echipa secundă a clubului Campionii FC Argeș. Fostul mijlocaș are planuri mari la Pitești, acolo unde a mai activat ca jucător, dar și antrenor

Marius ANGHEL 16 Aug. 2021, 15:15 Liga 3
Constantin Schumacher, numit antrenor la echipa secundă a clubului Campionii FC Argeș. Fostul mijlocaș are planuri mari la Pitești, acolo unde a mai activat ca jucător, dar și antrenor

Campionii FC Argeș este una dintre cele două cluburi din Liga 1 care au decis în această vară să-și înscrie o echipă secundă în noul sezon de Liga 3, alături de campioana CFR Cluj. Formația piteșteană a decis la finalul săptămânii trecute cine va antrena acest ”satelit”.

Constantin Schumacher (45 de ani), ultima dată antrenor la Rapid, până în octombrie 2018, este alegerea alb-violeților pentru echipa secundă a clubului.

Constantin Schumacher revine ca antrenor la Pitești, acum la echipa secundă a clubului Campionii FC Argeș

Campionii FC Argeș și Constantin Schumacher au semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire.

Schumacher nu va fi la prima experiență la gruparea argeșeană, care acum va avea, în premieră, ”satelit”. În trecut a antrenat chiar prima echipă, când activa în Liga 3 și avea numele de SCM Pitești. A stat pe bancă în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016.

În cariera sa ca antrenor a pregătit echipele Juventus București, CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul Galați 2, Oțelul Galați, Astra Giurgiu 2, Petrolul Ploiești și Rapid (actuala Rapid din Liga 1, când se numea Academia Rapid și mai apoi FC R). Pe aceasta din urmă a condus-o în perioada august 2017 – octombrie 2018, în Liga 4 și câteva etape în startul sezonului de Liga 3.

”Vreau să formez jucători care să facă pasul către prima echipă”

Schumacher a activat și ca jucător la Pitești, în două perioade, 1994 – 1999 și 2006 – 2007, la FC Argeș, echipa pe care actuala Campionii FC Argeș consideră că îi este urmașă, cum, de altfel, crede și antrenorul originar din Fălticeni.

”Am revenit la FC Argeș cu gânduri cât mai frumoase. Încerc să aduc clubului care m-a format ca om și ca jucător tot aportul meu. Vreau să formez jucători care să facă pasul către prima echipă. De luni voi începe pregătirea cu juniorii clubului. Obiectivul meu este formarea tinerilor pentru că de foarte mult timp FC Argeș nu a mai dat jucători la echipa mare.

Cu ajutorul formării echipei a doua putem aduce câți mai mulți juniori pe care să-i putem pregăti pentru prima echipă. La liga a treia este un nivel destul de bun, dar cred că juniorii care sunt acum la FC Argeș pot face mult mai mult și pot ajunge la prima echipă”, a spus Constantin Schumacher la prezentarea sa.

Cum îl prezintă Campionii FC Argeș pe Constantin Schumacher

Schumacher a antrenat la aproape toate nivelurile în fotbalul românesc, de la Liga a 4-a, la Liga 1.

”Bine ai revenit, Constantin Schumacher!”
FC Argeș și Constantin Schumacher au ajuns la un acord pentru postul de antrenor principal al echipei secunde a clubului nostru care în această ediție de campionat va evolua în liga a treia. Înțelegerea dintre cele două părți este valabilă pe un sezon competiţional, cu drept de prelungire.
Tehnicianul nu este la prima experiență ca antrenor la Pitești. În perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, Schumacher a mai pregătit echipa noastră care pe atunci evolua în cel de-al treilea eșalon fotbalistic sub denumirea de SCM Pitești. Constantin Schumacher (45 ani), deținător de Licență „PRO” din 2015, a mai antrenat până acum pe Juventus București, CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul II Galați, Oțelul Galați (ca interimar), Astra II Giurgiu, Petrolul Ploiești și Rapid București. Ca jucător, Schumacher a evoluat la FC Argeș în perioadele 1994 -1999 și 2006 – 2007. Fostul mijlocaș de creație al echipei noastre are 158 de partide jucate în tricoul alb-violet și 29 de goluri marcate.
Clubul nostru îi dorește tehnicianului mult succes și rezultate cât mai bune cu FC Argeș II”, a anunțat clubul al cărui nume oficial este Campionii FC Argeș.

Noul sezon de Liga 3 va debuta la data de 26 august, cu 100 de cluburi, seriile urmând a fi anunțate mâine, 17 august, în acceași zi, de la ora 12:00, urmând a avea loc și tragerea la sorți a țintarului.

Marius ANGHEL 16 Aug. 2021, 15:15 Liga 3
Pe aceeași temă