Chirilă îi cere depăgubiri de 50.000 de euro lui CSMS Iaşi. Răspunsul clubului: "L-am dat în judecată"

20 nov 2014 923 afişări Liga 1
Chirilă îi cere depăgubiri de 50.000 de euro lui CSMS Iaşi. Răspunsul clubului: "L-am dat în judecată"

Antrenorul Ionuţ Chirilă a reclamat clubul CSMS Iaşi la comisiile FRF, susţinând că gruparea îi datorează suma de 50.000 de euro, în urma rezilierii contractului său, în timp ce preşedintele Florin Prunea a deschis o acţiune în instanţă, pe legislaţia muncii, împotriva tehnicianului.

"L-am dat pe Ionuţ Chirilă în judecată la Tribunalul Iaşi. Am deschis o acţiune bazată pe contractul de muncă pe care l-am avut cu antrenorul. Noi ne-am adresat instanţelor civile bazându-ne pe Constituţia României şi pe Codul Muncii. Ţinând cont de clauzele existente în contractul de muncă încheiat cu Ionuţ Chirilă, am cerut să-i plătim salariul doar pentru perioada în care antrenorul a lucrat efectiv la club. Cazul este complex, iar noi vom respecta toate hotărârile care vor fi date", a spus Florin Prunea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antrenorul Ionuţ Chirilă solicită, în baza contractului de muncă, achitarea salariului pe toată perioada înţelegerii, care era valabilă până la finalul sezonului, circa 50.000 de euro, însă ieşenii nu doresc acest lucru.

"La comisiile federale, Ionuţ Chirilă a cerut să primească 50.000 de euro, toţi banii o dată. Din câte ştim noi, au mai fost astfel de cazuri, iar cluburile plăteau lunar salariul antrenorului destituit, până ce acesta îşi găsea un nou angajament. Săptămâna aceasta a mai fost un termen, la care a fost avocatul nostru, şi acum aşteptăm verdictul", a adăugat Prunea.

Chirilă a preluat conducerea CSMS Iaşi la 28 august şi a fost demis la 8 octombrie, în urma rezultatelor slabe ale echipei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.