CFR joacă în cel mai bogat sezon de Champions League. UEFA plăteşte mai bine ca oricând

6 iun 2018 4624 afişări Comentează şi tu Liga 1
CFR joacă în cel mai bogat sezon de Champions League. UEFA plăteşte mai bine ca oricând

Forul continental pregăteşte cel mai bine recompensat sezon din cupele europene. UEFA a distribuit o sumă netă de 2,04 miliarde pentru viitorul sezon de Champions League. CFR Cluj poate să-şi treacă în conturi o parte din această sumă. Campioana României beneficiază nu doar de un sezon mai bogat, dar şi de schimbarea regulilor pentru tururile preliminarii. Clujenii au mai multe şanse şi să ajungă în grupele Europa League, dacă sunt eliminaţi în orice tur preliminar al Champions League.

Varianta nefericită: CFR, eliminată în tururile preliminare = minim 920.000 euro

Clujenii vor începe competiţia în turul doi preliminar şi nu vor beneficia de statutul de cap de serie. Acolo ar putea întâlni Dinamo Zagreb, Celtic, Ludogorets sau Legia Varşovia. În cel mai nefericit caz pentru clujeni, ca aceştia să fie eliminaţi încă din turul doi, CFR îşi va continua drumul în Europa League, din turul 3 preliminar. Din postura de campioană, CFR va încasa automat 260.000 de euro în cazul în care nu ajunge în grupele Champions League sau Europa League. În plus va primi 380.000 de euro pentru eliminarea din turul doi preliminar al Champions League. Dacă sunt eliminaţi şi în tururl 3 preliminar al Europa League, clujenii vor încasa alţi 280.000 de euro.

În cazul în care CFR trece de turul doi preliminar şi este eliminată în turul 3, clujenii vor primi 480.000 de euro, plus cei 260.000 de euro dacă nu ajung în grupele Europa League. Eliminarea în play-off-ul Europa League aduce alţi 300.000 de euro.  

Varianta medie: CFR este eliminată în play-off = minim 7,92 milioane euro

În situaţia în care clujenii depăşesc primele două tururi preliminarii pe care le vor disputa şi ajunga în play-off, conturile CFR-ului vor resimţi din plin această performanţă. Fiecare echipă care va fi eliminată din play-off-ul Champions League va încasa 5 milioane de euro. Automat, în această situaţie, clujenii vor fi calificaţi în grupele Europa League, ceea ce înseamnă alte 2,92 milioane de euro, bani distribuiţi fiecăreia dintre cele 48 de cluburi care vor lua startul în EL.

Varianta perfectă: calificarea în grupele UCL = minim 16,458 milioane de euro

Dacă echipa campioană îşi va îndeplini ţelul suprem şi va ajunge în grupele Champions League, clujenii se vor umple de bani. Depăşirea celor două tururi preliminarii şi a play-off-ului înseamnă acoperirea bugetului din ultimul sezon, pentru CFR. Oricare dintre cele 32 de echipe care ajung în grupele Champions League primeşte 15,25 milioane de euro. Din actualul sezon, UEFA recompensează şi coeficientul calculat conform rezultatelor din ultimii 10 ani, în cupele europene. Chiar dacă va fi echipa cu cele mai slabe rezultate în ultimii ani, CFR va încasa 1,108 milioane de euro. În plus, o victorie în faza grupelor va valora aproape dublu faţă de sezonul trecut, adică 2,7 milioane de euro, iar un egal va fi recompensat cu 900.000 de euro. Acestor sume li se vor adăuga şi cele din market pool.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.