Ce dramă! A fost operat pe creier după ce i-a fost depistată o tumoră, s-a refăcut şi a condus fără greşeală un meci de Liga 1. A revenit după opt luni de pauză: "Era de dimensiunea unei mandarine"

9 mar 2018 6102 afişări Comentează şi tu Liga 1
Ce dramă! A fost operat pe creier după ce i-a fost depistată o tumoră, s-a refăcut şi a condus fără greşeală un meci de Liga 1. A revenit după opt luni de pauză: "Era de dimensiunea unei mandarine"

Radu Petrescu (35 de ani) a fost delegat pentru prima dată la un meci de fotbal, FC Botoşani - Juventus Bucureşti 0-0, după operaţia pe creier în urmă căreia i-a fost scoasă o tumoră de mărime destul de mare. Arbitru FIFA, Petrescu nu primise nicio delegare de la începutul campionatului.

Petrescu s-a recuperat foarte bine, având nevoie chiar şi de recuperare fizică după operaţia destul de grea la care a fost supus.

Ultimul meci la care fost delegat Radu Petrescu a fost Dundalk - Rosenborg (iulie 2017), din turul doi al Ligii Campionilor. După meciul din Irlanda, centralul a avut dureri în partea din spate a capului şi a plecat de urgenţă în străinatate pentru operaţie. În cele din urmă, acestuia i s-a descoperit o tumoră care i-a fost extirpată prin operaţie.

Din fericire, Petrescu s-a refăcut complet şi a putut oficia fără greşeală partida FC Botoşani - Juventus Bucureşti 0-0, prima din play-out-ul Ligii 1.

"Mi s-a făcut o tomografie la Bagdasar, la spital. Îl cunoşteam cât de cât pe medic. Când a apărut cu rezultatul analizelor mi-am dat seama după faţa lui că era nasol. M-a întrebat "Suntem bărbaţi?". "Da, nu vreau să ne ascundem". "OK, stai jos". Da, "Ai o tumoare pe creierul mic". Era într-o zi de vineri. Eu l-am întrebat ce presupune şi el a spus că trebuie operaţie. Dar n-a zis "Acum, mâine!". "Atunci, o să mai vin săptămâna viitoare", i-am spus eu. Doctorul a reacţionat imediat: "Cum adică să mai vii săptămâna viitoare? Eu te-aş ţine de acum! E o chestiune oarecum urgentă, nu permite întârziere!". I-am cerut un timp să mă gândesc. Mă luase ca din oală. Eu venisem la spital crezând că-mi recomandă un Nurofen şi-mi zicea că am o tumoare pe creier! Dacă nu aş fi fost atunci la control, acum nu mai eram aici" a precizat Radu Petrescu într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Toată procedura l-a costat aproape 7.000 de euro, însă acum e gata să revină pe teren şi să arbitreze partide din Liga 1. A fost delegat deja la un meci din Liga 2, iar la finalul lunii martie UEFA l-a trimis să arbitreze la un turneu U19 în Italia.

"Intervenţia s-a desfăşurat prin chirurgie minim invazivă. Eu am reţinut doar că se face o tăietură de trei-patru centimetri prin care e introdus un robot care face nu ştiu ce. Eu nu cunosc procedura, dar v-am zis, tumoarea era de dimensiunea unei mandarine! Întors acasă, m-am apucat să măsor mandarine" a mai povestit centralul.

Cel mai greu moment a fost însă abia după operaţie. "Mi-a fost foarte greu pentru că eu nu ştiam dacă era benignă sau malignă. N-am ştiut nici după operaţie, o perioadă. Au luat... Nu ştiu cum se zice... Au luat o mostră, pe înţelesul nostru, şi au trimis-o la analize. Atunci a fost greu, îmi făceam tot felul de gânduri. La o săptămână după operaţie am aflat că era benignă tumoarea. Dacă era malignă tumoarea, asta ar fi însemnat chimioterapie... Şi, oricum, să ai cancer... Am făcut un RMN la patru luni şi trebuie să mai fac la un an, probabil în iulie ar fi. După primul RMN mi-au zis să stau liniştit, că nu e niciun risc de recidivă. N-am nicio restricţie! Am voie orice, nu mi s-a interzis nimic!" a mai precizat arbitrul.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.