Interviu Bilinski: "Cel mai bine mă înţeleg cu Rotariu". Ce rivalitate există între român şi polonez

12 feb 2014 4869 afişări Liga 1
Interviu Bilinski: "Cel mai bine mă înţeleg cu Rotariu". Ce rivalitate există între român şi polonez

Kamil Bilinski a dat un randament satisfăcător în amicalele din această iarnă, iar suporterii lui Dinamo au avut cuvinte de laudă la adresa lui, pe diferite forumuri dedicate fanilor.

Polonezul de 26 de ani a marcat trei goluri în meciurile-test din Spania. "Vârful" adus din Lituania pretinde un loc de titular, dar lupta pentru o poziţie în primul "11" o duce chiar cu cel mai bun prieten al său din "Ştefan cel Mare", Dorin Rotariu. Ţucudean este principalul atacant al "câinilor", iar Bilinski şi Rotariu, colegi de cameră în cantonamente, "se bat" pentru postul de lângă jucătorul împrumutat de la Standard.

Kamil, toată lumea de la Dinamo este mulţumită de evoluţia ta. Te ajută prestaţiile din amicale să te acomodezi mai uşor în atmosfera din echipă?
Da, este un plus pentru mine, însă nu mă entuziasmează aşa de tare rezultatele din partidele de pregătire. Importante sunt meciurile din campionat. Acolo se vede cât de bine joci şi numai acolo contează golurile.

Se vede că eşti ambiţios şi din alegerea pe care ai făcut-o pentru numărul pe care-l vei purta pe "spate", 99, obişnuiţi să-l vedem la vârfurile de atac...
Am vrut, iniţial, numărul 19, dar e luat de Boubacar. Apoi, m-am orientat pentru 9, dar îl are Joel Thomas, aşa că am cerut 99. Sper să fiu de două ori mai inspirat decât în mod obişnuit, plus că am auzit că l-a purtat un atacant foarte iubit la Dinamo. Niculescu, nu?

Da, însă el era sigur pe locul lui de titular. Tu eşti?
Sigur nu pot fi. Eu lupt să prind primul "11", asta pot să garantez. Dacă voi juca din start, trebuie să-l întrebaţi pe antrenor.

Ţi-ai făcut amici la Dinamo, te-ai integrat în grup?
Poate că e mult spus prieteni, dar există colegi de care m-am apropiat. Vorbesc mult cu Dorin Rotariu, colegul meu de cameră în cantonamente. În România, locuiesc la hotel, dar cineva de la Dinamo se ocupă chiar în aceste zile să-mi găsească un apartament. Am avut ocazia în aceste stadii de pregătire să aflu lucruri despre rivalitatea lui Dinamo cu Steaua, aşa că m-am încărcat şi eu cu energie pentru cele trei derby-uri care vor veni.

Meciurile în care a reuşit Bilinski să marcheze:

  • 2-1 cu Korona Kielce (goluri I. Şerban şi Bilinski)
  • 2-0 cu IFK Goteborg (goluri Thicot şi Bilinski)
  • 6-1 cu Lokomotiv Plovdiv (goluri D. Rotariu 3, Bilinski, I. Şerban, J. Thomas)

"Am văzut pe internet atmosfera făcută de fanii noştri în tribune şi aştept cu nerăbdare să fiu acolo, pe teren, în mijlocul lor! Le promit că voi da totul pentru Dinamo"
Kamil Bilinski, atacant Dinamo
60 de mii de euro este salariul anual al lui Bilinski. Remuneraţia poate ajunge şi la 100.000 de euro, dacă polonezul bifează anumite bonusuri de performanţă

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.