Bănel, pe tuşă!

5 iul 2009 38 afişări Comentează şi tu Liga 1
Bănel, pe tuşă! Bănel, pe tuşă!

Deşi a ieşit printre primii la testele fizice, mijlocaşul nu l-a impresionat deloc pe Bergodi

După o săptămână de pregătire în Austria şi două amicale câştigate, Cristiano Bergodi a lăsat impresia antrenorului care trimite în primul „11” numai jucătorii aflaţi în cea mai bună formă. Numele respectivului nu contează mai deloc, iar primul care a simţit-o pe pielea lui este Bănel Nicoliţă.

Locul acestuia de pe partea dreaptă a fost acontat de Janos Szekely, jucător aflat într-o evidentă creştere de formă. Trecerea lui Bănel pe bancă a reieşit şi din formulele trimise în teren de Bergodi în cele două amicale, cu Janos titular de bază pe banda dreaptă.

Argumentele lui Nicoliţă, adică viteza, travaliul şi angajamentul, au pălit atunci când a venit vorba despre tactică şi relaţii de joc. Elocventă în acest sens este şi una dintre remarcele lui Bergodi din timpul meciului cu Bohemians Praga: „Bănele, Dumnezeule! Scoate capul din pământ şi nu o mai rupe la fugă! Dă pase scurte, atât îţi cer!”.

Ca şi în testul cu Celje, Nicoliţă a fost încercat mai întâi ca mijlocaş dreapta, după care a fost trecut pe stânga, acolo unde Ochiroşii nu are, deocamdată, un concurent serios. Din păcate pentru el, în niciuna din cele două situaţii nu rupt gura târgului, aduncându-l pe tehnician în postura de a-l dojeni public.

La rândul său, după golul şi pasa decisivă din meciul cu Bohemians, Szekely pare conştient de şansa ivită şi e decis să profite la maximum de ea: „De acum încolo depinde numai de mine!”.

"Mă bucur că am marcat. Vreau să joc bine şi pe viitor, deoarece eu am o revanşă de luat. Până acum nu am arătat nimic la Steaua", Janos Szekely, mijlocaş Steaua

Bănel Nicoliţă

La scurt timp după ce s-a transferat la Steaua, în 2005, Bănel Nicoliţă a devenit jucătorul favorit al lui Gigi Becali. Spiritul său de sacrificiu şi devotamentul pe care le arăta pe teren l-au determinat pe patronul Stelei să-l laude frecvent şi să viseze la sume astronomice pentru el din Occident.
Cu timpul „Jardel” s-a stins. Punctul culminant a fost autogolul cu Real Madrid.  Evenimentul respectiv l-a marcat foarte mult, mai ales că isprava lui Bănel a fost ironizată în presă de oameni din fotbal, dar şi de fostul său susţinător, Gigi Becali.
În schimb, deşi la Steaua nu prindea prima echipă, la naţională, Nicoliţă era titular. Victor Piţurcă îl admira pentru atitudinea sa din teren, dar şi pentru că era copilul său de suflet.
Acum, după ce pe banca tehnică a roş-albaştrilor a venit Bergodi, mijlocaşul ar putea pierde din nou primul „11”. De ce? Janos Szekely a început cu dreptul pregătirile, în timp ce Nicoliţă nu se regăseşte.

138 de meciuri a jucat Nicoliţă în Liga I de când a ajuns în Ghencea
17 goluri a marcat Bănel pentru Steaua în campionat de când a ajuns în Ghencea
45 de meciuri a evoluat Bănel Nicoliţă cu Steaua în cupele europene, marcând şapte goluri

Ianos Szekely

A avut ghinion încă de la primele meciuri pe care le-a jucat la Steaua. Accidentarea la gleznă din partida de la FC Vaslui l-a ţinut o perioadă bună de timp în afara terenului. Pe lângă problemele medicale, el a suferit şi din cauză că nu era folosit pe postul său favorit, acela de mijlocaş dreapta, fiind utilizat în principal pe partea opusă
În campionat a evoluat slab. La fel s-a întâmplat şi în cupele europene. Gigi Becali a fost dezamăgit de prestaţia sa şi nu l-a iertat. „Szekely şi Tiago sunt doi fotbalişti care nu au treabă cu Steaua. El îşi va reveni la Steaua II”, îl critica Becali.
În cantonamentul din Austria, Janos Szekely l-a impresionat pe Cristiano Begodi şi pare să devină varianta principală pentru italian pe banda dreaptă. A dat un gol şi o pasă decisivă în cele două întâlniri pe care steliştii le-au jucat. „Atmosfera este foarte bună pentru că au fost revitalizaţi mai mulţi jucători, chiar şi Szekely”, a remarcat şi Gigi Becali „renaşterea” fostului clujean.

16 meciuri a jucat Janos Szekely pentru Steaua în campionat
1 un gol a marcat Janos Szekely în Liga I pentru echipa din Ghencea
4 meciuri a evoluat Janos Szekely la Steaua în cupele europene, fără a marca
 


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.