Apare o nouă putere în România? "Vrem o echipă emblematică". Preşedintele unui club din Liga 1 anunţă revoluţia la echipă

8 mar 2019 14167 afişări Comentează şi tu Liga 1
Apare o nouă putere în România? "Vrem o echipă emblematică". Preşedintele unui club din Liga 1 anunţă revoluţia la echipă

Preşedintele executiv al Poli Iaşi, Adrian Ambrosie, membru fondator al acestui club, a declarat că nu vrea să rămână în istorie ca fiind doar cel care a salvat echipa de fotbal, ci vrea să transforme Poli Iaşi într-o echipă de top Liga I.

”Suntem într-un moment de restart. În 2010, când acest club nu mai exista, a fost un moment în care eu am simţit că trebuie să fac ceva pentru comunitatea ieşeană, pentru echipa la care am jucat. În acel moment s-a spus că s-a salvat fotbalul ieşean. Dar nu vrem să rămânem aici, la acest statut. Ne dorim mult mai mult. Avem curajul de a ţinti la mai mult”, a spus preşedintele Ambrosie, care a subliniat faptul că este printre puţinii şefi de cluburi din Liga I cu certificat UEFA pentru management sportiv: ”Am avut şansa de a studia la mai multe seminarii de leadership cu unii dintre cei mai mari profesori din Statele Unite. La Universitatea din Lausanne mi-am luat certificatul de management în fotbal şi sunt unul dintre puţinii preşedinţi de club din România care au un astfel de certificat european eliberat de UEFA. Pe viitor, UEFA va solicita preşedinţilor de cluburi să aibă un astfel de certificat, aşa cum şi antrenorii au licenţă PRO. Acolo am învăţat multe lucruri pe care vreau să le implementez aici, la Poli Iaşi”.

Oficialul ieşean a punctat câteva dintre obiectivele sale pe termen lung: ”Viziunea mea este să creăm o echipă de succes care să fie emblematică pentru această regiune, o echipă care să atragă cât mai mulţi spectatori, să se autofinanţeze, să obţină peformanţe sportive şi să dea jucători la echipele naţionale şi la echipe din Europa. Aceasta este viziunea mea de preşedinte al acestui cub.

Chiar dacă alţii încearcă să mă discrediteze, sunt un om care crede în valorile creştine şi voi lupta doar pentru adevăr. Vreau să aducem tot ce este mai bun din zona Moldovei şi să formăm echipa a doua, iar în viitor să transformăm Centrul de Copii şi Juniori în academie. Am vorbit cu George Ogăraru, de la Viitorul, care este gata să ne ajute cu toată experienţa pe care o are. Evident, contra cost”, a adăugat Ambrosie. 

Poli Iaşi a ratat în acest sezon play-off-ul Ligii 1 Betano, după ce terminat pe locul 8, cu 34 de puncte, cu trei mai puţine decât ocupanta locului 6, Sepsi OSK. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.