7 modificări majore în Liga 1! Cum se schimbă fotbalul începând cu acest sezon: orice gol marcat cu mâna va fi anulat, chiar dacă nu a existat intenţie. Fotbaliştii nu se mai pot infiltra în zid. Lista completă a deciziilor

12 iul 2019 5122 afişări Liga 1
7 modificări majore în Liga 1! Cum se schimbă fotbalul începând cu acest sezon: orice gol marcat cu mâna va fi anulat, chiar dacă nu a existat intenţie. Fotbaliştii nu se mai pot infiltra în zid. Lista completă a deciziilor

Sezonul 2019/2020 al Ligii 1 debutează vineri cu meciul FC Voluntari - Sepsi OSK. Înaintea acestui joc, trebuie să ştiţi că International Football Association Board (IFAB), forul care stabileşte regulile în "Sportul Rege", a decis să introducă câteva reglementări majore în fotbal. Şapte schimbări majore intră în vigoare în toate competiţiile profesioniste.

Cea mai importantă schimbare vizează henţul. Dacă un jucător a atins mingea cu mâna, indiferent dacă a existat intenţie sau nu, iar în urma acelui moment s-a marcat un gol, reuşita va fi anulată. IFAB a luat această hotărâre pentru a elimina poleminicile: "Dacă un gol este înscris după ce un jucător a lovit mingea cu mâna (intenţionat sau nu) sau după ce un jucător a recuperat balonul datorită mâinilor (intenţionat sau nu), reuşita nu va mai fi validată", se specifică în Legile Jocului.

O altă decizie radicală a fost luată cu privire la loviturile libere directe. Atunci când o echipă execută o lovitură liberă directă, niciun jucător al echipei respective nu se poate infiltra în zidul advers: "Jucătorii nu se mai infiltra în zidul advers, înainte ca o lovitură liberă să fie executată. Astfel vor fi eliminate împingerile din jurul zidului, care duc la controverse şi diferite trageri de timp. Un adversar trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin un metru faţă de zidul advers".

A fost introdusă o nouă reglementare şi în privinţa schimbărilor. Un jucător înlocuit poate părăsi pe unde doreşte suprafaţa de joc. Fotbaliştii nu vor mai fi nevoiţi să iasă pe la linia mediană, aşa cum se întâmpla până acum.

În cazul loviturilor de la 11 metri, portarii nu vor mai fi nevoiţi să stea cu ambele picioare pe linie. Dacă un portar va avea un singur picior pe linie, în momentul executării penalty-ului, arbitrul nu va putea dicta repetarea loviturii de pedeapsă. Lovitura va fi considerată valabilă.

De asemenea, portarii vor putea pasa unui coleg aflat în interiorul careului, atunci când excută un aut de poartă.

Antrenorii vor putea fi sancţionaţi! Începând cu sezonul 2019/2020, un antrenor poate încasa cartonaşul galben, respectiv cartonaşul roşu, dacă va avea un comportament neadecvat pe marginea terenului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.