10 milioane € - 'credit' din patria fotbalului: "România poate străluci iar!" Un stelist, un dinamovist, Maxim şi o surpriză ţin în spate viitorul! De ei s-au îndrăgostit englezii:

29 nov 2012 9371 afişări Liga 1
10 milioane € - 'credit' din patria fotbalului: "România poate străluci iar!" Un stelist, un dinamovist, Maxim şi o surpriză ţin în spate viitorul! De ei s-au îndrăgostit englezii: 10 milioane € - "credit" din patria fotbalului: "Cu ei, România poate străluci iar!" Un stelist, un dinamovist, Maxim şi o surpriză ţin în spate viitorul Ligii 1! Oamenii de care s-au îndrăgostit englezii

Fotbalul românesc îşi poate găsi drumul spre ieşirea din criză datorită câtorva nume care au ieşit la lumină în ultimul timp. Dacă rezultatele echipelor de club încă se lasă aşteptate, ultime meciuri ale naţionalei au crescut speranţa în rândurile suporterilor români, dar şi în rândul străinilor care simpatizează cu fotbalul românesc.

Un site londonez de analiză financiară a acordat spaţii largi fotbalului românesc, într-un material numit "Renaşterea fotbalului românesc". Englezii amintesc de criza din ultimul timp din campionatul intern, dar şi de rezultatele peste aşteptări obţinute de naţionala lui Piţurcă.

"Naţionala României revine la forma fantastică arătată de ultima lor generaţie fabuloasă. Victoriile cu Estonia, Turcia şi Belgia au adus atât de multă speranţă, încât românii se pot gândi la renaşterea naţionalei, într-un moment în care Liga 1 este în plină criză de cinci ani de zile", scriu englezii de la Here Is The City.

"Puţine ţări au trecut prin timpuri mai dure decât România în ultimii ani în ceea ce priveşte fotbalul. Numeroasele probleme financiare şi criza granzilor din Bucureşti au aruncat fotbalul românesc într-o situaţie fără precedent. Aşa au fost posibile minuni ca Urizceni, CFR Cluj, Oţelul Galaţi sau Timişoara
", mai scrie sursa citată.

Materialul aminteşte şi de colapsul celor de la Timişoara, de dispariţia Unirii Urziceni, de dezafilierea fostei semifinaliste a Cupei UEFA, Universitatea Craiova sau de uitarea în care se zbate echipa care l-a dat fotbalului pe Mutu, FC Argeş.

"Genaraţia lui Mutu, Contra, Rădoi sau Chivu nu au adus strălucirea aşteptată, iar palmaresul lor a fost unul foarte sărac. Ultimele meciuri ale naţionalei arată însă o creştere a nivelului şi a pretenţiile românilor", mai scrie HITC.

Englezii amintesc câteva nume de care se pot lega speranţele românilor şi pe spatele cărora se poate ridica fotbalul românesc: Chiricheş, Maxim, Marius Alexe şi Găman.

"Am putea fi martorii renaşterii fotbalului românesc. Totul se întâmplă chiar sub ochii noştri"
, încheie englezii.

10 milioane de euro este suma cotelor celor patru jucători

Chiricheş - 5 milioane, cota dată de transfermarkt.
Alexandru Maxim - 1.3 milioane
Valerică Găman - 2 milioane
Marius Alexe - 1.750.000 de euro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.