Liderul Ligii 4 Cluj, exclus din campionat! O eroare de amatori a condus la eliminarea din competiție, iar problema a fost semnalată de o adversară

Andrei PASCU 21 Nov. 2021, 16:55 Liga 4
Liderul Ligii 4 Cluj, exclus din campionat! O eroare de amatori a condus la eliminarea din competiție, iar problema a fost semnalată de o adversară

O situație incredibilă a avut loc în aceste zile în Liga a 4-a Cluj, când liderul campionatului, Vulturul 2020 Mintiu Gherlii, a fost exclus din competiție!

Concret, din cauza unor probleme legate de documentația trimisă către AJF Cluj, singura asociație județeană condusă de o femeie, fosta arbitră Teodora Albon, s-a dovedit că echipa nu e afiliată!?

La bază au fost mai multe aspecte, iar totul a plecat de la dorința schimbării denumirii clubului.

Vulturul 2020 Mintiu Gherlii, liderul Ligii 4 Cluj, exclusă din campionat! 

La începutul anului a avut loc un demers, când conducătorii echipei au anunțat Asociația Județeană de Fotbal Cluj că vor modificarea numelui în Vulturul 2020 Mintiu Gherlii, cel cu care s-a și început campionatul. Doar că actele depuse au fost greșite, în ele fiind vorba, de fapt, de înființarea unui nou club.

Eroarea a condus, automat, și la alte greșeli. Este vorba și de aspecte legate de transferurile jucătorilor, care au evoluat, astfel, pentru o echipă care nu era afiliată la AJF Cluj.

”Am cercetat toată documentaţia pe care o aveam la sediul AJF Cluj, toate actele depuse şi am constatat că acest club nu e afiliat conform regulamentului în vigoare. Declaraţia dânşilor, în momentul în care au venit în campionat, a fost de schimbare denumire nume şi nu au declarat că sunt un club nou înfiinţat, ceea ce reiese din documentaţia pe care o avem noi la AJF.

Şi, automat, nefiind afiliat la AJF, a participat în competiţii deşi nu era regulamentar şi statutar”, a declarat preşedintele AJF Cluj, Teodora Albon, citat de Cluj Sport.

Gică Cotuţ, antrenorul echipei Vulturul 2020 Mintiu Gherlii: ”Ne-am făcut treaba pe teren, dar, în rest, ce ţine de acte, de vize, nu a depins de mine” 

Tipic în astfel de situații, conducerea încearcă să găsească vina în altă parte, iar actualii oameni care decid soarta clubului aruncă problema pe anumite persoane care au plecat, că nu au verificat actele în momentul în care acestea au fost depuse către AJF.

Oricum, se pare că oficialii de la Vulturul 2020 Mintiu Gherlii nu vor să cedeze și sunt pregătiți să meargă la Federația Română de Fotbal pentru judecarea cazului.

”Sunt împăcat că am realizat ceva cu aceşti jucători şi nimeni nu poate să conteste valoarea pe care o avem. Garantat, pot să zic, terminam campionatul detaşat de locul 2. Le mulţumesc tuturor, jos pălăria pentru ei, sunt cei mai buni din liga a patra. Ne-am făcut treaba pe teren, dar în rest, ce ţine de acte, de vize, nu a depins de mine. Nu ne oprim aici, însă, pe plan fotbalistic.

O să am o discuţie cu ei şi poate va fi o surpriză, să fim tot în Liga a 4-a, tot aceiaşi jucători. Poate ne întâlnim şi din retur, la altă echipă”, a spus antrenorul Gică Cotuţ, citat de sursa amintită.

Supporter 2.0 Cluj Napoca a pârât Vulturul 2020 Mintiu Gherlii, altfel eroarea putea trece neobservată 

Eroarea putea trece neobservată și totul se putea duce până la finalul campionatului fără ca până și conducerea AJF Cluj să nu observe, doar că o contestație a echipei Supporter 2.0 Cluj Napoca a condus la ”investigație” și, în cele din urmă, la excluderea din campionat a liderului Vulturul 2020 Mintiu Gherlii.

Rezultatele obținute de Vulturul 2020 Mintiu Gherlii în acest sezon au fost anulate, iar echipa de pe primul loc din Liga 4 Cluj este, mai nou, Arieșul Mihai Viteazu, care după 12 meciuri disputate are 29 de puncte. Pe locul 2 se află Supporter 2.0 Cluj Napoca, 26 de puncte după 11 meciuri, iar pe 3 ACS Florești, 24 de puncte după 11 meciuri.

Foto: Vulturul 2020 Mintiu Gherlii

https://liga2.prosport.ro/liga-4/agresat-de-jucatori-arbitrul-darius-leah-a-fluierat-mai-repede-finalul-unui-meci-din-judetul-arad-unul-dintre-atacatori-a-folosit-asupra-centralului-un-procedeu-imprumutat-din-arte-19210818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-sa-se-faca-de-ras-a-incasat-patru-goluri-si-a-pierdut-amicalul-cu-csu-alba-iulia-o-echipa-din-liga-4-19210186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-testat-cu-inter-stars-sibiu-inaintea-meciului-cu-fc-buzau-concluziile-trase-de-eugen-beza-19210045

https://liga2.prosport.ro/liga-4/video-gol-spectaculos-marcat-de-un-primar-in-liga-a-4-a-botosani-varsta-si-kilogramele-nu-il-mai-ajuta-insa-glezna-si-sutul-nu-l-tradeaza-19210032

Andrei PASCU 21 Nov. 2021, 16:55 Liga 4
Pe aceeași temă