INTERVIU | Adrian Petre, atacantul naţionalei Under 21: ”Rămânem cu picioarele pe pământ, încă nu suntem calificaţi”. Ce spune despre Mirel Rădoi şi despre prietenul său, Denis Man. De ce nu s-ar întoarce în România

15 sep 2018 6063 afişări Fotbal Intern
INTERVIU | Adrian Petre, atacantul naţionalei Under 21: ”Rămânem cu picioarele pe pământ, încă nu suntem calificaţi”. Ce spune despre Mirel Rădoi şi despre prietenul său, Denis Man. De ce nu s-ar întoarce în România
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Adrian Petre este unul dintre copiii frumoşi ai fotbalului românesc. Are 20 de ani şi o lume întreagă la picioare după ce a marcat primul gol al naţionalei Under 21 în meciul cu Bosnia Herţegovina, succes ce a apropiat trupa lui Mirea Rădoi de turneul final al Campionatului European 2019. Atacantul transferat de la UTA Arad la formaţia daneză Esbjerg are însă un discurs dincolo de vârsta sa: matur, implicat, dens, atent la detalii. Poate şi în acest aspect stă secretul generaţiei sale, una a speranţei pentru tot fotbalul românesc.

Adi, felicitari pentru seria victoriilor de la naţionala Under 21. Oamenii din fotbal deschid deja şampania, toţi vă văd sută la sută calificaţi. Voi cum vedeţi lucrurile? Mulţumim pentru aprecieri, dar nu se pune problema să ne considerăm deja calificaţi. Trebuie să gândim profesionist, să rămânem cu picioarele pe pământ şi să dăm dovadă de şi mai multă atitudine în cele două meciuri rămase.

Ce a adus nou Mirel Rădoi la echipă?

În primul rând a adus un mod profesionist de comunicare cu jucătorii, a dat dovadă de o foarte bună pedagogie şi mă bucur că în zilele petrecute împreună am descoperit în primul rând un om deosebit şi apoi, după părerea mea, un foarte bun viitor antrenor. Cred că ne-am adaptat foarte repede unii cu alţii şi s-a format un grup extrem de unit.

Ce-ţi place să faci în ziua meciului? Cum te relaxezi?

Nu fac ceva deosebit, nu am o superstiţie anume. Cu câteva ore înainte de meci încerc doar să mă focusez la ce urmează, sa mă concentrez strict pe ce am de făcut în teren.

”Dacă ar fi să optez, aş alege campionatul spaniol”

Joci în Danemarca. Este doar o trecere către un campionat mai putrernic?

Eu aşa mi-am propus. Am mers acolo pentru că încerc să-mi construiesc cariera la modul just, să mă gândesc mereu la prezent, muncind pentru a mă perfecţiona.

Care dintre campionatele mari crezi că ţi se potriveşte cel mai bine?

Dacă ar fi să aleg, aş opta pentru campionatul spaniol. Acolo cred că e fotbalul care mi se potriveşte cel mai mult.

Ai lua în calcul o revenire în România dacă ţi s-ar propune?

În niciun caz în acest moment al carierei. Sper şi cred că mai am mulţi ani de jucat în străinătate.

Cum sună pentru tine naţionala mare a României?

Aşa cum sună pentru orice jucător de fotbal care îşi doreşte să ajungă la un nivel înalt. Personal, îmi doresc să ajung acolo cât mai repede posibil. 

”Nu scapă Denis atât de ieftin”

În cât timp crezi că generaţia ta va face legea la naţionala mare?

E greu de apreciat asta, dar mă bucur să văd că foarte mulţi componenţi ai generaţiei noastre confirmă la nivel de cluburi. Important este să nu ne pierdem simţul realităţii şi să înţelegem că mai avem mult de muncit.

La golul lui Ianis cât la sută a fost ştiinţă şi cât noroc?

La întrebarea asta vă poate răspunde doar el. Important este că mingea a intrat în poartă, nu mai contează felul în care s-a înscris.

Cum te înţelegi cu Denis Man? Face şi el cinste cu o bere dacă-l vinde FCSB cu 20 de milioane, cum cere şeful lui?

Mă înţeleg foarte bine, doar am crescut împreună. Nu scapă el aşa ieftin dacă se realizează transferul despre care spuneţi☺

Cum sună Denis Man şi Adrian Petre la Manchester United?

Acum sună suprarealist, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Deocamdată gândul nostru trebuie să fie doar la muncă, îi lăsăm pe alţii să se gândească la astfel de ipoteze.

Antrenamente mentale în Danemarca pentru situaţiile ”unu la unu”

Se spune că Danemarca e o ţară rece, la propriu şi la figurat. Cum te-ai acomodat acolo?

Sunt o fire care se adaptează foarte repede, pentru că sunt o persoană comunicativă. Aş putea spune că sunt pe stilul lor.

Este vreo diferenţă între România şi Danemarca, din punct de vedere al filozofiei fotbalistice?

Este. Ca un exemplu, se pune mult accent pe pregătirea fizică, dar şi pe cea mentală. Asta pentru a fi pregătit să te descurci în orice situaţie de “unu contra unu”, capitol pe care dacă nu îl stăpâneşti e foarte greu să te impui.

Cu ce atacant din România te-ai compara, ca stil? Dar de afară?

Nu vreau să mă compar sau să fiu comparat cu niciun alt atacant. Îmi plac atacanţi ca Ibrahimovic, Cavani sau Lewandowski, dar vreau să fiu cunoscut doar ca Adrian Petre, nu ca o comparaţie a unui alt jucător.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.