Este iminentă o HG prin care stadionul "Farul" trece la Primăria Constanţa. Surse: Ministerul NU va mai închiria arena către SSC Farul. Autorităţile locale au cerut MTS să evacueze echipa de la stadion | FOTO Cu cine a mers Marica la Festivalul Neversea

24 iul 2018 5329 afişări Fotbal Intern
Este iminentă o HG prin care stadionul "Farul" trece la Primăria Constanţa. Surse: Ministerul NU va mai închiria arena către SSC Farul. Autorităţile locale au cerut MTS să evacueze echipa de la stadion | FOTO Cu cine a mers Marica la Festivalul Neversea 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/17367416/2/pitu-la-miting-psd-3-cropat.jpg

Este doar o chestiune de timp până când va fi adoptată Hotărârea de Guvern prin care stadionul „Farul“ va trece din administrarea MTS în cea a Primăriei Constanţa, dezvăluie surse sigure ale ProSport.

După apariţia articolului despre presiunile autorităţilor locale din Constanţa, care ar încerca să lichideze SSC Farul (inclusiv directiva dată către primăriile din tot judeţul de a nu primi echipa promovată în Liga 2 să joace pe stadioane), la ProSport au ajuns noi informaţii concrete.

„Hotărârea de Guvern privind trecerea stadionului Farul la Primărie ar fi trebuit dată deja, dar s-a împiedicat de o formalitate cerută de Ministerul Justiţiei. Un amănunt oarecum nesemnificativ. E vorba despre nişte instalaţii pe care cei de la compania de electricitate le au în incinta complexului. Dar HG-ul se va da în cel mai scurt timp, figurează deja pe ordinea de zi a guvernului“, garantează o sursă foarte bine informată.

HG-ul poate fi emis chiar în cursul zilei de azi, pentru că figurează, într-adevăr, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. 
Detalii, aici: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-pe-agenda-edintei-guvernului-romaniei-din-24-iulie-2018

„SSC Farul nu mai are contract pentru stadion cu DJTS Constanţa. Şi nici nu va mai fi semnat vreunul“


Adrian Pitu (prim-plan), aici la mitingul PSD de luna trecută, a reziliat contractul pentru stadion chiar înainte să demisioneze din funcţia de preşedinte al SSC Farul

Nu mai există nicio şansă, nici măcar teoretică, de a se semna în acest moment un nou contract de închiriere a stadionului „Farul“ pentru echipa promovată în Liga 2, chiar dacă nu s-ar adopta acum Hotărârea de Guvern. SSC Farul nu va putea juca, în consecinţă, cel puţin în primele etape, pe stadionul „Farul“. „Contractul clubului cu DJTS Constanţa pentru închirierea complexului a fost reziliat, de curând, de Adrian Pitu, fostul preşedinte al SSC Farul, la cererea acestuia din urmă. Ca să fie clar, în acest moment nu există niciun contract între SSC Farul şi DJTS Constanţa. Ministerul nu mai poate permite semnarea unui nou contract pentru că urmează să predea stadionul către Primăria Constanţa. Nu se poate închiria un bun despre care se ştie că va fi cedat altcuiva în câteva zile“, a explicat oficialul guvernamental pentru ProSport.

Acesta a adăugat, totuşi, că „dacă n-ar fi fost reziliat vechiul contract, sigur că echipa ar fi putut să joace pe Farul până la expirarea înţelegerii. Nu i-am fi dat afară de acolo. Fiind însă o cerere a reprezentantului SSC Farul de a renunţa la contract, cei de la DJTS Constanţa nu s-au putut opune“.

Apare, în context, şi o informaţie absolut surprinzătoare: autorităţile locale au solicitat la MTS ca echipa suporterilor să fie evacuată mai repede din complexul sportiv! „În acest moment, cei de la SSC Farul stau ilegal acolo. Nu mai au contract cu DJTS Constanţa. Încă mai ocupă birourile, au diverse lucruri în baza sportivă. Ministerul a primit, de la autorităţile locale, o cerere să îi evacueze cât mai repede pe cei de la Farul din bază. Dar nu s-a dat curs solicitării. Interesul ministerului este ca la Constanţa să existe sport, să existe fotbal. Nu să intre în războiul local.“

ProSport a scris, în ultimele săptămâni, AICI, AICI şi AICI despre evoluţia scandalului de la Constanţa. Suporterii SSC Farul l-au acuzat pe fostul preşedinte Pitu că i-a ameninţat cu tăierea finanţării de la bugetul local dacă nu merg minimum 100 de persoane la mitingul PSD organizat luna trecută la Bucureşti. Pitu a negat totul, afirmând că este apolitic, iar cei care-l acuză au sustras, printre altele, 150.000 de lei din conturile clubului, că s-au angajat pe salariu la SSC Farul şi că fac afaceri pe spinarea echipei.
Ulterior, au apărut imagini şi filmuleţe cu Pitu conducând delegaţia de partid la mitingul din Piaţa Victoriei.

Surse din guvern: „Destinaţia terenului pe care se află stadionul Farul nu poate fi schimbată“


Ciprian Marica, noul proprietar al brandului Farul, şi Horia Ţuţuianu, preşedintele CJ Constanţa, au mers împreună la Festivalul Neversea, de acum câteva zile. Poza a fost postată pe contul de Facebook al jurnalistului ProSport de către Sorin Mihăilescu, unul dintre suporterii care au fondat SSC Farul

Surse independente, fără legătură directă cu cazul de la Constanţa, par să confirme, astfel, cel puţin o parte din bănuielile suporterilor care au înfiinţat SSC Farul. Aceştia au acuzat repetat, în ultimele săptămâni, că autorităţile locale vor fie să le ia clubul, fie să îi desfiinţeze pentru a-i face loc lui Ciprian Marica, fostul jucător care, în urmă cu puţină vreme şi pe neaşteptate, a cumpărat brandul fostului SC FC Farul SA, vechiul club falimentat în 2016. Miza finală, acuză fanii, ar fi terenul pe care e construit actualul stadion. Aici ar urma să se ridice un cartier de blocuri (întreaga afacere a fost estimată de surse independente, pentru ProSport, la circa 70 de milioane de euro!), iar noul stadion „Farul“ ar urma să fie făcut undeva, la periferia oraşului.

„Nu e chiar aşa cum spun suporterii. Destinaţia terenului nu poate fi schimbată“, replică sursa ProSport de la guvern.

Vizat în primă instanţă, Ciprian Marica a negat şi el, cu vehemenţă, acuzaţiile. Fostul internaţional a garantat, pentru ProSport, că a venit cu cele mai bune gânduri şi că nu are intenţii ascunse. Marica, acum prosper om de afaceri, a menţionat că ideea de a lua brandul Farul i-a venit discutând cu Mircea Lucescu.

Ulterior, într-o discuţie cu reporterul ProSport, fostul atacant Adrian Pitu, ex-preşedinte la SSC Farul, a vorbit la persoana întâi plural despre proiectul lui Marica: "Nu ne grăbim. Vom face ceva sănătos. La început, în primul an, vom avea doar copii şi juniori. Pe urmă, vom vedea".

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a precizat pentru ProSport că toate acuzaţiile celor de la SSC Farul sunt nişte invenţii. „Prostii! N-am nicio legătură! Cum aş putea eu să fiu amestecat în aşa ceva? În primul rând, eu am auzit că joacă pe Farul. În al doilea rând, eu n-am atribuţii în ceea ce priveşte sportul.Cum să le dau eu interdicţie în judeţ? În baza a ce? Nici vorbă să fi vorbit cu cineva sau să fi transmis să nu le închirieze stadioanele. Habar n-am cum am ajuns să fiu implicat în scandalul ăsta“, a declarat Ţuţuianu pentru ProSport.

„Este o prostie de necrezut povestea asta, că se va demola stadionul şi se vor face blocuri în loc. Să vă spun ceva. Anul trecut, noi, Consiliul Judeţean, am cerut la guvern să ne dea stadionul, pentru că îl putem îngriji mai bine. Acum, stadionul Farul e la MTS. Între timp, ne-am gândit mai bine şi credem că ar fi mai bine dacă ar intra în administrarea Primăriei, am vorbit cu primarul Făgădău, dânsul ar putea gestiona mai bine problema. Urma să se dea o hotărâre de guvern, dar nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe. Însă, când se va da această HG, va fi cât se poate de explicită, spaţiul nu poate primi altă destinaţie decât cea de acum. Dacă se va demola stadionul, în loc se va construi altul modern. Nici vorbă să se schimbe destinaţia terenului. Nici n-ar fi posibil acest lucru.Nu ştiu de unde apar toate aceste bazaconii“, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

SSC Farul a fost finanţat de suporteri în primul an de la înfiinţare, când a promovat din Liga 4 în Liga 3. Anul trecut a primit de la Primărie circa 2,4 milioane de lei, cu promisiunea că, dacă promovează în Liga 2, finanţarea nu doar că va continua, dar se va şi mări.
Între timp, Marica a cumpărat brandul FC Farul, iar autorităţile locale par să se fi răzgândit în ce priveşte SSC Farul. Au apărut acuzaţii foarte grave la adresa fanilor, cărora li se reproşează că ar fi gestionat abuziv fondurile clubului. În acest moment, pare foarte improbabil ca Primăria să mai aloce bani echipei din Liga 2.
În acelaşi timp, suporterii neagă acuzaţiile, spun că în conducerea SSC Farul au fost oameni agreaţi de primărie şi spun că acum se urmăreşte eliminarea SSC Farul, pentru ca la anul să fie adusă în Constanţa o altă echipă, rebotezată Farul, condusă de Marica şi finanţată de la bugetul local.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.