FOTO | Stadion de 18.000 de locuri, complet acoperit! Cum va arăta Giuleştiul şi când vor începe lucrările

19 nov 2015 13610 afişări Fotbal Intern
FOTO | Stadion de 18.000 de locuri, complet acoperit! Cum va arăta Giuleştiul şi când vor începe lucrările

Uitat de timp, nemodernizat de decenii bune, cu o peluză închisă, stadionul Rapidului s-ar putea transforma în scurt timp într-o arenă ultramodernă, cu scopul de a deveni, alături de "Ghencea",  "Ştefan cel Mare" şi "Arcul de Triumf", locuri de pregătire pentru echipele naţionale calificate la EURO 2020, turneu la care România va organiza patru partide.

Digi Sport anunţă că noul stadion va avea o capacitate de 18.000 de locuri, toate acoperite, dar şi o sală multifuncţională, care să poată găzdui competiţii din diferite sporturi. Vor mai fi construite două parcări, una supraterană şi una lângă noua sală de sport.


Cum ar putea arăta stadionul Giuleşti Foto: Digi Sport.

Lucrările ar trebui să înceapă în primăvară, conform Valentinei Caciureac, preşedintele Clubului Sportiv Rapid: "Avem o aprobare, am avut termen 45 de zile pentru ca proiectul să fie gata, respectă toate normele UEFA. În mod normal, în martie ar trebui să inceapă lucrările. Următorul pas va fi licitaţia pentru stabilirea constructorilor", a spus Caciureac pentru sport.ro.
 

Câteva dintre ţintele planului pentru modernizare:

  • gazonul va avea încălzire;

  • arena va dispune de două parcări supraterane: una de 600 de locuri, pe terenul de lângă sala polivalentă, cu două căi de acces spre stadion (alee pietonală şi pasarelă şi una de 100 de locuri, la terenurile de zgură)

  • se va demola peluza dinspre Teatrul Giuleşti, iar cea care se va construi va fi exact pe modelul peluzei Nord;

  • acum, stadionul are 18.500 de locuri, iar după finalizarea proiectului va avea 18.000, asta şi pentru că vor exista mai multe guri de acces;

  • stadionul va fi acoperit total;

  • nicio sală din cadrul complexului giuleştean nu va fi demolată, doar că cele două săli de la tribuna oficială vor fi mutate în noua peluză.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.