FOTO EXCLUSIV | Moment cutremurător pe Arena Naţională! O femeie şi-a pierdut cunoştinţa după intervenţia jandarmilor la Tribuna a II-a şi a fost scoasă pe targă de un echipaj SMURD: "Au început să dea cu gaze fără nicio noimă"

15 apr 2018 2622 afişări Fotbal Intern
FOTO EXCLUSIV | Moment cutremurător pe Arena Naţională! O femeie şi-a pierdut cunoştinţa după intervenţia jandarmilor la Tribuna a II-a şi a fost scoasă pe targă de un echipaj SMURD: "Au început să dea cu gaze fără nicio noimă" ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Meciul dintre Steaua şi Rapid a oferit un spectacol pe măsura aşteptărilor, dar mai mulţi oameni nevinovaţi au intrat în raza de acţiune a jandarmilor, după ce fanii gazdelor au reacţionat  în momentul în care un banner pe care scria "FCSB=Steaua" a fost aproape de a fi arborat la Tribuna a II-a. ProSport a obţinut o imagine care întruchipează perfect incidentele de pe Arena Naţională.

O femeie a leşinat după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a calma spiritele. Un spectator care a dorit să rămână sub protecţia anonimatul a descris cele întâmplate: "Femeia a leşinat că urmare a gazelor imprastiate de jandarmerie. În incidente au fost implicaţi 30 de oameni, dar jandarmeria a gazat toată tribuna. Mirosul de gaz era insuportabil chiar şi la inelul superior. Femeia respectivă a fost luată pe targă de un echipa SMURD. Organizarea securităţii a fost praf. Jandarmeria a fost absolut degeaba pe parte de prevenţie iar intervenţiile post fapte au fost total disproporţionate şi orientate aiurea. Nu ştiu dacă există filmări, dar în minutul 80 au evacuat un întreg sector din peluza dinspre Basarabia, făra absolut niciun motiv. Au început să dea cu gaze fără nicio noimă."


Foto ProSport


Cum se apără Jandarmeria? "E regretabil, dar şi firmele de securitate ar trebui să facă eforturi mai mari să asigure siguranţa acestor evenimente. Astfel de lucruri (n.r. – incidente între galerii) nu s-au mai întâmplat de destul de multă vreme. Crezusem că am depăşit acele vremuri. Copiii erau puşi în situaţie de pericol de acele persoane care au produs incidentele. A fost un pericol mult mai mare decât cel provocat de gazele lacrimogene. Nu există alt mijloc ofensiv mai puţin dur decât aceste gaze", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, pentru Digi Sport.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.