Fotbalul lui Burleanu: AMFB impune clubului Steaua o suprataxă de 20.000 de lei imediat după ce a fost acuzată de abuzuri şi favorizarea Academiei Rapid. Steaua - somată să plătească până vineri, deşi e zi nelucrătoare, iar factura a fost remisă joi după-amiază!

1 iun 2018 12566 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Fotbalul lui Burleanu: AMFB impune clubului Steaua o suprataxă de 20.000 de lei imediat după ce a fost acuzată de abuzuri şi favorizarea Academiei Rapid. Steaua - somată să plătească până vineri, deşi e zi nelucrătoare, iar factura a fost remisă joi după-amiază! Steaua a reclamat AMFB că favorizează Academia Rapid permiţând acestui club să-l folosească ilegal pe Daniel Niculae. A doua zi, AMFB a anunţat clubul militar că are de plătit urgent o suprataxă-surpriză de 20.000 de lei. FOTO:Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/17238379/2/regulament-play-off-liga-4-2018.jpg

La nici 24 de ore după ce Steaua a reclamat la FRF abuzuri ale AMFB şi favorizarea Academiei Rapid în lupta pentru promovarea în Liga 3, pe adresa grupării militare a sosit notificare că are de plătit o suprataxă uriaşă, de 20.000 de lei, pentru participarea în play-off!

Întreaga poveste are un puternic iz de răfuială.

AMFB a perceput deja o taxă de câte 5.000 de lei de la Academia Rapid, Steaua, Tricolor şi CS FC Dinamo, participantele la play-off (miza competiţiei este dreptul de a juca barajul de promovare în Liga 3). Taxa e uriaşă pentru nivelul Ligii 4 (unde fotbaliştii sunt amatori, iar bugetul anual al unei echipe obişnuite nu trece de 10-15.000 de euro) şi bizară, pentru că AMFB are calitate de organizator, suportă toate cheltuielile şi ia toate încasările din bilete şi din drepturile TV.


Regulamentul play-off-ului din Liga 4 - ediţia 2017-2018, anunţat pe site-ul AMFB încă din 22 mai, prevede o singură taxă, de 5.000 de lei, aplicabilă tuturor celor 4 participante. Nicio vorbă despre suprataxa-surpriză de 20.000 de lei, anunţată brusc a doua zi după ce Steaua a reclamat nereguli comise de conducătorii fotbalului bucureştean.

Miercuri, la prânz, Steaua a depus la FRF, prin colonelul Talpan, un memoriu în care reclama că:

- AMFB, ca organizator, a programat partidele din play-off pe stadionul Rapid, deşi arena nu e omologată şi n-are aviz ISU, iar conform regulamentelor FRF, meciurile jucate pe terenuri neconforme nu pot fi validate.

- favorizarea Academiei Rapid de AMFB, care a permis unor jucători profesionişti cu contracte de muncă la o asociaţie (Redivivus) să evolueze în acest sezon pentru o altă structură sportivă (gruparea vişinie). Conform regulamentelor FRF, acest lucru e posibil numai dacă fotbaliştii profesionişti îndeplinesc nişte etape prin care, mai întâi, redevin amatori. În cazul Academiei Rapid, această etapă nu a fost parcursă, fotbaliştii menţionaţi de Steaua (Pancu, Niculae, Voicu, Maftei, Vlada) având statut de profesionişti.

Joi după-amiază, după ora 14.00, la nici 24 de ore după reclamaţia depusă de Steaua la FRF, pe adresa clubului militar a sosit însă de la AMFB o nouă factură, cu o suprataxă de 20.000 de lei, scadentă – menţiune expresă făcută de şefii AMFB! – a doua zi, 1 iunie!

Pe factură apare o menţiune a emitentului facturii (AMFB) – suprataxa este pentru meciul 3 din play-off. Meciul Academia Rapid – Steaua a fost programat pe Arena Naţională.

Însă:

+ Suma solicitată pe nepusă masă de AMFB nu a fost aprobată în prealabil de nimeni. Nu s-a ştiut nimic de noua taxă până în momentul în care a ajuns curierul la sediul clubului Steaua!

+ Aşa cum se poate vedea şi alăturat, în captura de pe site-ul oficial al AMFB, în regulamentul ediţiei play-off a sezonului 2017-2018 scrie clar că trebuie achitată o singură taxă, de 5.000 de lei. Nimic despre o a doua suprataxă, de patru ori mai mare.

+ Problema costurilor suplimentare nu priveşte echipele participante Academia Rapid şi Steaua, care au plătit deja taxa cerută de organizatori. Cele două echipe nu au avut niciun cuvânt de spus în privinţa locului unde se joacă meciul direct. Pur şi simplu, AMFB a decis pe cont propriu disputarea întâlnirii pe Arena Naţională şi apoi a pus la plată Academia şi Steaua!

+ Termenul impus de AMFB, sub ameninţarea excluderii din competiţie dacă nu va fi respectat, nu e nemaiîntâlnit şi nu respectă legislaţia României. În astfel de situaţii, termenul de plată este, de obicei, de 30 de zile. În cazul de faţă, AMFB a dat clubului Steaua doar câteva ore.

+  Steaua, fiind club de drept public (ţine de Armată), nu poate scoate din conturi o sumă atât de mare (20.000 de lei) într-un timp atât de scurt, pentru că e nevoie de un circuit al actelor, pentru a obţine avizele. Iar vineri, 1 iunie, este zi nelucrătoare şi, deci, nici la Steaua, nici în sistemul bancar nu se lucrează.

+ Nota de plată nu a ajuns şi la CS FC Dinamo şi Tricolorul, echipe care, după primele două etape de play-off, nu mai au şanse la locul 1. Cele două formaţii au fost deja anunţate de AMFB că vor juca sâmbătă, pe un alt stadion decât Arena Naţională. Partida Academia Rapid – Steaua a fost programată duminică, 3 iunie, de la ora 20.30, pe Arena Naţională.

Înaintea ultimei etape din play-off-ul Ligii 4 Bucureşti, clasamentul arată astfel:
1. AS Academia Rapid – 9 puncte,
2. CSA Steaua – 6 puncte,
3. CS FC Dinamo – 1 punct,
4. AS Tricolor – 1 punct.


Burleanu e acuzat de Steaua că modifică regulamentele FRF şi închide ochii la ilegalităţi pentru a ajuta Academia Rapid să intre în Liga 3. FOTO: Mediafax

Conducătorii AMFB sunt aliaţii şi oamenii de încredere ai lui Răzvan Burleanu, pe care l-au susţinut în recent încheiata campanie electorală pentru alegerile de la preşedinţia FRF. Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB, este urmărit penal de DNA pentru dare de mită şi tentativa de a corupe arbitrii la meciul de Liga 2 dintre Foresta Suceava şi Sepsi Sf. Gheorghe, în ediţia trecută de campionat.

 

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.