CS Eforie are în lot un jucător care a evoluat în preliminariile din Europa League și Liga Campionilor! Echipa de Liga 4 de pe litoral vrea să promoveze

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 14:42 Liga 4
CS Eforie are în lot un jucător care a evoluat în preliminariile din Europa League și Liga Campionilor! Echipa de Liga 4 de pe litoral vrea să promoveze

CS Eforie, unul dintre cele patru cluburi înscrise în Liga a 4-a Constanța în condițiile minime impuse de FRF pentru desemnarea unei campioane județene până cel târziu în data de 8 mai, are în lot un jucător care în cariera sa a evoluat atât în preliminariile Ligii Campionilor, cât și în cele ale Europa League, scrie Ziua de Constanța.

Nigerianul Ovye Monday Shedrack (28 de ani) a semnat de curând cu echipa de pe litoral, pentru a o ajuta să devină campioană în Constanța. În cariera sa, pe când activa la Milsami Orhei, echipă cu care a ieșit campion în Republica Moldovan (în 2015), fundașul africa a apucat să joace în cinci meciuri (patru în 2013, respectiv unul în 2015) în preliminariile Europa League, cât și în patru jocuri din preliminariile Ligii Campionilor (toate în 2015).

Ovye Monday Shedrack a jucat în meciuri de cupe europene pe când activa la Milsami Orhei

Cel mai important adversar împotriva căruia a jucat a fost Saint-Etienne, întâlnit atât în preliminariile Europa League din 2013 (0-3), cât și în 2015 (1-1). În preliminariile Ligii Campionilor cel mai important adversar a fost Ludogorets, în 2015, de care a și trecut (1-0 în deplasare și 2-1 acasă), fiind apoi eliminat de albanezii de la Skenderbeu Korce (0-2 atât în tur, cât și în retur).

Monday Shedrack a mai evoluat în cariera sa pentru Al-Arabi (Kuweit), Zimbru Chișinău (Moldova), TP-47 (Finlanda), FC Kyzylzhar (Kazakhstan), Carmen București (Liga 4) sau Dacia Unirea Brăila (Liga 3). În vara lui 2020, nigerianul a fost în probe la Dunărea Călărași, însă nu a fost păstrat de Cristian Pustai, ajungând apoi la echipa din Brăila.

Nigerianul s-a stabilit în Republica Moldova, la Chişinău, unde s-a şi căsătorit. La CS Eforie a ajuns în urmă cu o lună, unde este coleg, printre alții, cu Ionuţ Florea, selecţionerul echipei naţionale de fotbal pe plajă a României, sau Ştefan Ciobanu și Cristian Coconaşu, jucători cu meciuri la Liga 1 sau Liga 2.

”În funcţie de bugetul de care vom dispune, vom vedea ce vom face în continuare, având în vedere că suntem angrenaţi în acest turneu pentru desemnarea echipei care va merge la baraj. Totul ţin de finanţare. Am mai fost la Liga a 3-a şi ştim care sunt cheltuielile”, a spus, pentru Ziua de Constanța, Alberty Başchir, preşedintele CS Eforie.

Constanța are campionat de Liga 4 cu patru echipe

Constanța este unul dintre cele 12 județe din țară, dintr-un total de 24, care au dat drumul Ligii a 4-a și are o competiție cu minimul de echipe înscrise, patru, așa cum a cerut FRF.

Ieri, 20 aprilie, în Liga a 4-a Constanța s-a desfășurat a treia etapă din acest miniturneu desfășurat pe repede-înainte.

CS Eforie a trecut cu 5-1, în deplasare, de CS Mihail Kogălniceanu, iar CS Năvodari a pierdut acasă, cu 1-2, meciul cu CSO Ovidiu.

În clasament, CSO Ovidiu ocupă locul 1 (7 puncte, golaveraj 7-4), CS Eforie e pe locul 2 (5 puncte – 9-5), CS Mihail Kogălniceanu e pe locul 3 (3 puncte – 6-11), iar ultima clasată, pe 4, este CS Năvodari (1 punct – 6-8).

Etapele următoare se dispută în datele 24, 27 și 30 aprilie, iar în datele 4 și 5 mai au loc meciuri între locul 1 și 2, respectiv locurile 3 și 4. Învingătoarea din jocul dintre primele două clasate va fi campioana din acest an și va reprezenta Constanța la barajul de promovare în Liga 3.

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 14:42 Liga 4
Pe aceeași temă