Iulian Popa, la prima experiență ca antrenor principal! Fostul mijlocaș al echipelor FC Brașov sau FC Hermannstadt are victorii pe linie de când a fost instalat în funcție și speră la promovare

Adi MARICA 13 Oct. 2021, 11:36 Liga 4

Iulian Popa a renunțat la cariera de fotbalist în urmă cu trei ani, pe când era la FC Hermannstadt și avea doar 34 de ani.

”A fost decizia mea. Când mă uit în spate sunt mândru că am jucat la echipe importante din fotbalul românesc, FC Brașov, Rapid, Oțelul, Voința Sibiu și FC Hermannstadt”, spune fostul mijlocaș Iulian Popa, care înainte de echipele amintite a mai jucat și pentru Forex Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea.

Iulian Popa are academie de fotbal la Victoria

Cariera de antrenor a început-o ca ”secund” al lui Alexandru Pelici la FC Hermannstadt. De altfel, ca fotbalist, Iulian Popa a dat cel mai bun randament cu Pelici antrenor.

”Am început ca secund al lui Pelici, apoi am lucrat cu Vasile Miriuță, Eugen Neagoe și apoi iar cu Miriuță. De la toți antrenorii cu care am lucrat ca jucător și apoi ca antrenor secund am avut ceva de învățat. În timp vreau să implementez stilul meu, concepția mea ca antrenor. Vreau să mă înscriu la cursurile pentru Licența B. Din vara lui 2020, m-am retras acasă, la Victoria, unde mi-am deschis o academie de fotbal. În vara acestui an au ieșit și actele, este un proiect frumos, curat, în orașul meu natal. Fotbalul mi-a dat totul în viață, acum a venit și rândul meu să dau ceva fotbalului la Victoria. Avem trei grupe de copii și încet, încet, progresăm”, spune Iulian Popa.

Procentaj maxim ca antrenor principal la FC Avrig pentru Iulian Popa

În paralel, Iulian Popa a fost numit antrenor principal, de la finalul lunii trecute, la FC Avrig, echipă din Liga a 4-a Sibiu, care în primăvară a ratat promovarea în Liga 3 în urma barajului cu ASCS Petrolul 95, campioana județului Prahova (0-4 la Avrig).

”Am început perfect ca principal. Trei victorii în trei etape și o victorie în cupă. Procentaj 100 la sută. Am acceptat să antrenez în Liga a 4-a pentru că vreau să văd cum mă descurc, cum relaționez cu jucătorii și cel mai important sunt deciziile mele. Am o echipă bună și ne batem la promovare cu Inter Stars Sibiu. Două zile pe săptămână conduc antrenamente la academie, iar în alte două zile mă ocup de antrenamente la Avrig”, spune antrenorul Iulian Popa.

După șase etape desfășurate în acest sezon de Liga a 4-a Sibiu, FC Avrig se află la locul 4, cu 15 puncte, cu trei mai puține decât primele două clasate, Inter Stars Sibiu și Unirea Miercurea Sibiului.

Foto și video: FC Avrig

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-se-intoarce-acasa-in-curand-proiectul-de-1-8-milioane-de-euro-e-aproape-gata-cornel-stanila-e-dorinta-noastra-cea-mai-arzatoare-comunitatea-vrea-sa-vada-meciuri-de-lig-19205037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-pentru-afc-hermannstadt-instanta-nu-recunoaste-noul-consiliu-director-al-carui-presedinte-a-depus-cererea-de-insolventa-plangeri-penale-pentru-fals-in-acte-si-uz-de-fals-19204637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-luca-pariul-clubului-din-selimbar-e-cel-mai-tanar-jucator-din-lotul-nou-promovatei-in-liga-2-parca-joc-la-echipa-de-multa-vreme-nu-doar-din-vara-19204904

Adi MARICA 13 Oct. 2021, 11:36 Liga 4
Pe aceeași temă