EXCLUSIV | Nici Los Platanos nu mai poate anima atmosfera tristă de pe Cotroceni! Condiţiile insalubre în care a ajuns arena pe care au jucat Lucescu, Lăcătuş, Petrescu, Prodan, Olăroiu sau Săpunaru GALERIE FOTO

7 aug 2017 10768 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Nici Los Platanos nu mai poate anima atmosfera tristă de pe Cotroceni! Condiţiile insalubre în care a ajuns arena pe care au jucat Lucescu, Lăcătuş, Petrescu, Prodan, Olăroiu sau Săpunaru GALERIE FOTO
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA
  • Este locul unde fotbalişti precum Cristian Săpunaru sau Ovidiu Herea făceau primii paşi în fotbal. Locul unde Cosmin Olăroiu sau Walter Zenga creionau primele scheme de joc, dirijau pentru prima dată jucătorii de pe bancă şi aveau, întâia oară, inspiraţie la schimbări.

Construit în 1995, stadionul din Cotroceni a fost, în perioade diferite, gazda unor jucători cu nume din fotbalul românesc. La peste un deceniu de când FC Naţional participa în cupele europene, termina pe locul patru în campionat şi ajungea în semifinalele Cupei României, vestiarele ale căror uşi au fost trântite, unde s-au schimbat jucători precum Didi Prodan sau Dan Petrescu au ajuns într-un stadiu deplorabil, iar Los Platanos nu mai animă tribunele mâncate de rugină, la fel ca barele porţilor şi băncile de rezerve.

Ceasul tabelei a stat, masa presei nu mai este la fel de primitoare, iar unele intrări în stadion au fost blocate. Singurul aspect de remarcat de pe arena din Cotroceni este gazonul, netuns, de o calitate de care nu beneficiază multe echipe din Liga 1 pe stadioanele lor. Trecut, ca soluţie de avarie, din cauza problemelor cu care se confruntă stadionul "Dinamo", pe lista arenelor care vor fi renovate în vederea Campionatului European din 2020, stadionul din "Parcul cu Platani" chiar are nevoie de un refresh.

Ceasul tabelei de la una dintre peluze, cu inscripţiile BNR, a "îngheţat". După condiţiile în care a ajuns să se prezinte stadionul, timpul pare că s-a oprit şi pentru cei care se ocupă îngrijirea sa. FOTO: Andrei Pal.

"Oficiala" din Cotroceni, la care au stat Gino Iorgulescu sau Constantin Iacov, alături de Borcea, Becali şi alţi patroni importanţi din România, nu mai este la fel de primitoare. FOTO: Andrei Pal.

Bare ruginite, fără plase, nocturna, buruienile crescute până la nivelul gardului şi tribunele ajunse într-un stadiu avansat de insalubritate. Cam asta s-a ales de arena din Cotroceni. FOTO: Andrei Pal.

Gazonul impecabil, singurul lucru de remarcat de pe stadionul Progresului. Chiar şi la mult timp după ce nu a mai fost tunsă sau îngrijită, iarba din Cotroceni îndeplineşte condiţiile pentru Liga 1. FOTO: Andrei Pal.

Masa presei, băncile de rezerve peste care a crescut iarba, şi locul unde Los Platanos făceau o atmosferă aparte. FOTO: Andrei Pal.

1 trofeu a cucerit Progresul Bucureşti în istoria sa: Cupa României, în sezonul 1959/1960

Jucătorii reprezentativi care au evoluat de-a lungul timpului pentru Progresul au fost, printre alţii: Titus Ozon, Viorel Mateianu, Nicolae Oaidă, Gino Iorgulescu, Liviu Ciobotariu, Cosmin Olăroiu, Marin Dună, Corneliu Papură, Petre Marin, Dan Petrescu, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Ovidiu Petre, Cristian Săpunaru, Răzvan Lucescu, Marius Lăcătuş şi Slavişa Mitrovici.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.