EXCLUSIV | Colonelul Talpan, după ce Curtea de Apel l-a obligat pe Becali să renunţe la numele "Steaua": "Unele persoane din club şi minister mi-au pus piedici". Printre acuzaţi, Boroi. Becali a încercat să strecoare în instanţă un Raport din 1998 care făcea referire la un act din 2000! ACTE

22 dec 2016 18698 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Colonelul Talpan, după ce Curtea de Apel l-a obligat pe Becali să renunţe la numele "Steaua": "Unele persoane din club şi minister mi-au pus piedici". Printre acuzaţi, Boroi. Becali a încercat să strecoare în instanţă un Raport din 1998 care făcea referire la un act din 2000! ACTE
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Victoria obţinută de CSA Steaua la Curtea de Apel contra FCSB şi a lui Gigi Becali, instanţa obligându-l pe ultimul să elimine cuvântul "Steaua" din denumirea clubului de fotbal, este urmată de o reacţie surprinzătoare şi foarte dură a colonelului Florin Talpan, juristul care l-a învins pe latifundiar, din nou, în Justiţie. 
Într-o luare de poziţie pe care acesta o aduce la cunoştinţa publicului prin intermediul ProSport, Talpan afirmă că a fost singur, în aceşti ani, în lupta cu Gigi Becali şi că atât conducerea CSA Steaua, cât şi MApN nu numai că nu l-a susţinut, dar chiar, în unele cazuri, i-a pus beţe în roate!

Mărturia lui Talpan se suprapune, în acest moment, cu cea a fostului comandant al CSA Steaua, colonelul Laurenţiu Roşu, al cărui raport din 2001, stopat de şefii de atunci ai MApN, arăta spre generali şi colonei din Armată care trădaseră interesele statului pentru a-i sprijini pe Viorel Păunescu şi Gigi Becali în operaţiunea de preluare a echipei de fotbal. Documentul a fost prezentat de ProSport, în exclusivitate, aici.

Un alt element interesant dezvăluit de Talpan este acela că FCSB s-a apărat, la Curtea de Apel, cu acte false! Conform juristului, oamenii lui Gigi Becali au încercat să introducă, drept probă, un Raport din 1998 care făcea referire la o Ordonanţă emisă doi ani mai târziu, în 2000!


După cum se poate vedea, în actul depus în instanţă de oamenii lui Becali, Statutul AFC Steaua a fost înregistrat în 1998, dar face referire la o Ordonanţă din 2000!

Iată punctul de vedere al colonelului Florin Talpan, aşa cum a fost el remis ProSport:

Este o victorie binemeritată. Am muncit foarte mult pentru a câştiga acest dosar. Sunt mulţumit că instanţa a ţinut cont de toate probele depuse la dosarul cauzei care duceau în mod evident la concluzia că există un singur club Steaua Bucureşti şi acesta este Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Nu pot exista mai multe cluburi cu denumirea Steaua Bucureşti sau Steaua. Nu am avut lângă mine niciun sprijin din partea fostei conduceri a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, nici a actualei conduceri a clubului, şi nici a Ministerului Apărării Naţionale. Din contra, unele persoane, cu funcţii de conducere, mi-au pus piedici în apărarea intereselor instituţiei statului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti în demersurile legale. Cu toate acestea, deşi încă nu voi numi aceste persoane care mi-au pus piedici, ministrul şi conducerea Ministerului le cunoaşte foarte bine din multitudinea de memorii pe care le-am înaintat atât ministrului, cât şi structurilor abilitate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi împotriva cărora nu a fost luată nici până în prezent nicio măsură. Sper ca noul ministru al Apărării să dispună măsuri împotriva tuturor celor care se fac responsabili. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost şi sunt alături de mine în demersul meu de a conserva brandul Steaua Bucureşti, care aparţine exclusiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, cel care l-a creat şi l-a dezvoltat şi sub egida căruia s-au obţinut performanţe interne şi internaţionale deosebite.

Pentru cei care îmi critică munca: le spun că mi-am făcut datoria şi am încercat să nu dezamăgesc milioane de suporteri stelişti. Pot să-i asigur pe aceştia că pot face mult mai mult pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua dacă aş avea posibilitatea să mă implic mai mult la nivel de conducere. Sper ca noul ministru al apărării naţionale să-mi aprecieze măcar de acum încolo munca şi să fie alături de mine în demersurile viitoare, pentru a apăra acest bun naţional al statului român. Brandul Steaua Bucureşti este un bun naţional, include denumirea Steaua Bucureşti şi Steaua, precum şi toate siglele utilizate, de-a lungul timpului, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Steaua este un brand notoriu românesc, 100% de stat, cu un palmares invidiat de oricare dintre cluburile din lume la toate secţiile sportive. Suntem prea concentraţi pe noi înşine pentru a renunţa la drepturile obţinute de părinţii noştri şi la moştenirea copiilor noştri. Există, într-adevăr, o legătură puternică între CSA Steaua şi MapN: lupta pentru dreptate şi pentru drepturi. Unii o fac pe calea războiului, alţii o fac pe calea judiciară.

George Becali a încercat să preia în mod fraudulos echipa de fotbal ţinând o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei şi supunând la vot o presupusă înfiinţare de către Asociaţie a unei Societăţi Comerciale, pentru a produce dividende, când, de fapt, singurul scop era înfiinţarea unei societăţi în care acesta să deţină tot controlul şi, practic, să-şi însuşească întreaga echipă de fotbal şi numele Steaua Bucureşti. Faptul că acest lucru s-a şi întâmplat, prin înlăturarea ca acţionar a Asociaţiei din cadrul Societăţii Comerciale, urmată în scurt timp şi de preluarea acţiunilor de către George Becali, arată reaua sa credinţă la înfiinţarea Societăţii Comerciale.

Pârâta intimată, SC FC Steaua Bucureşti SA, a încercat să inducă în eroare instanţele de judecată depunând la dosarul cauzei înscrisuri pe care nu au putut să le prezinte, la solicitarea instanţei, în original, în opinia mea fiind false. De exemplu Raportul 910 din 19 iunie 1998 ataşat de intimata pârâtă SC FC Steaua Bucureşti SA, are ataşat un statut al Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti, care la Art. 2 face trimitere la Ordonanţa 26/2000. Cum a fost posibil să se înainteze un Raport în anul 1998 şi să se ataşeze un Statut cu referire la anul 2000? În plus, pe acel Raport nu există semnătura ministrului Apărării. Există un „Da“ şi data, 27 iunie, dar nu există semnătura ministrului.


Aşa cum se poate vedea în imagine (locul încercuit cu verde),pe actul invocat de societatea lui Gigi Becali cineva a pus ştampila, a scris "Da" şi data, dar lipseşte semnătura ministrului 

SC FC Steaua Bucureşti SA nu a primit niciodată palmaresul obţinut de CSA Steaua Bucureşti. În palmares intră victoriile, cupele, trofeele, medaliile, poziţiile în clasamente, fie naţionale, fie internaţionale, obţinute de sportivii, fotbalişti în cazul de faţă, care ştim foarte bine că au câştigat Cupa Campionilor în 1986, Supercupa Europei în 1987 şi alte competiţii. Aceştia au activat în cadrul CSA Steaua Bucureşti, palmaresul echipei de fotbal, al CSA Steaua, aparţine în exclusivitate, conform legii, CSA Steaua Bucureşti, făcând parte din patrimoniul acestui club.

FCSB SA şi-a însuşit pe nedrept acest palmares încă de la înfiinţarea societăţii. Această stare de fapt a dus la deprecierea aproape iremediabilă a imaginii şi blazonului Steaua Bucureşti atât pe plan intern, cât şi internaţional, prin acţiunile ruşinoase ale fostei conduceri a FCSB SA, dar şi ale creditorului George Becali, acţiuni care au culminat cu condamnări penale ale acestora.

Consider că FRF şi LPF nu ar fi trebuit să permită ca noua echipă SC FCSB SA să evolueze direct în prima divizie, ca o continuatoare a legendarei Steaua Bucureşti, ignorând hotărârile irevocabile ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2014. Mai mult, nici până în prezent nu au informat UEFA corect, acest for continuând să afişeze SC FCSB SA cu palmaresul care aparţine CSA Steaua Bucureşti. Sper ca ministrul apărării naţionale să dispună de urgenţă măsuri pentru destuirea tuturor celor care se fac vinovaţi, care au încercat să muşamalizeze problemele foarte grave prezentate de mine. Nu ar fi existat aceste probleme dacă fostul comandant George Boroi şi conducerea clubului şi unii şefi din cadrul direcţiei Ministerului Apărării Naţionale ar fi respectat prevederile actelor normative în vigoare. Sper ca FRF şi LPF să dispună de urgenţă măsuri“.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.