Doliu la FC Argeș! A murit Constantin Radu (Radu I), campion cu echipa piteșteană în 1972

17 May. 2020, 10:19 Diverse
Doliu la FC Argeș! A murit Constantin Radu (Radu I), campion cu echipa piteșteană în 1972

Întreaga suflare fotbalistică piteșteană este din nou în doliu în acest început de an 2020. După ce în luna februarie l-a pierdut pe Ilie Bărbulescu, decedat în urma unui infarct la vârsta de 62 de ani, Argeșul se desparte acum de un alt fost jucător care a scris istorie pentru alb-violeți. Fostul atacant Constantin Radu, cunoscut drept Radu I, a murit, sâmbătă, 16 mai, la vârsta de 75 de ani.

Radu I a fost campion cu FC Argeș în sezonul 1971/1972, club pentru care a evoluat în perioada 1964-1975. Ulterior, a mai jucat un sezon pentru Muscelul Câmpulung. În cariera sa a avut și trei meciuri pentru naționala României și un gol marcat. Pentru FC Argeș a strâns aproape 250 de meciuri și a marcat 63 de goluri.

Constantin Radu a decesat din cauza unei boli incurabile care a avut o evoluție galopantă în ultimele trei luni și va fi înmormântat astăzi, 17 mai, de la ora 14:00, la cimitirul de lângă fosta fabrică Textila Novatex, anunță clubul din Liga 2 Campionii FC Argeș.

”După Ilie Bărbulescu, decedat în primăvara acestui an, fotbalul argeșean a mai pierdut încă un mare campion. Clubul nostru anunță decesul lui Constantin Radu(Radu I), campion cu FC Argeș în sezonul 1971-1972. Fosta glorie a grupării din Trivale a decedat la vârsta de 75 de ani în urma unei boli incurabile cu o evoluție galopantă în ultimele trei luni. Trupul neînsuflețit al marelui campion a fost depus la Biserica ”Tuturor Sfinților”, Parohia Găvana I, iar înmormântarea va avea loc duminică, 17 mai, de la ora 14.00, la cimitirul de lângă fosta fabrică Textila Novatex. Clubul FC Argeș transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat gruparea din Trivale.

”Rămas bun, Constantin Radu! (1945-2020)
Trupul neînsuflețit al marelui campion a fost depus la Biserica ”Tuturor Sfinților”, Parohia Găvana I, iar înmormântarea va avea loc duminică, 17 mai, de la ora 14.00, la cimitirul de lângă fosta fabrică Textila Novatex. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Născut la 5 ianuarie 1945, Constantin Radu I este unul dintre fotbaliştii “produşi” de Leonte Ianovschi. După ce l-a văzut jucând fotbal, nea Lenci l-a luat de mână pe copilul Constantin Radu. I-a spus ”Tache” şi l-a dus direct la antrenament, unde alţi puştani ca şi el îl priveau curioşi. Erau Nicolae Dobrin, Constantin Olteanu, Noni Cârciumărescu, Ion Prepurgel şi Biţă Ştefănescu. ”Extremă scrie pe tine”, i-a zis nea Lenci şi l-a învăţat meserie. Avea viteză, avea dribling şi centra excelent. În ediţia de campionat 1964-1965, Radu I a debutat în Divizia A, deşi avea doar 18 ani. A intrat definitiv în inimile suporterilor şi în galeria marilor jucători ai echipei argeşene la memorabilul meci cu francezii de la FC Toulouse. În tur, piteştenii pierduseră cu 0-3. La partida retur era 4-1 în minutul 90. Francezii erau calificaţi, graţie golului marcat în deplasare. ”Burtilă” făcuse cel mai bun meci al său, marcând două goluri, iar gândul că echipa lui va rata calificarea în sferturile ”Cupei Oraşelor Târguri” îi dădea fiori şi îi îneca ochii în lacrimi. În minutul 90 a executat cornerul în urma căruia Ţurcan a înscris golul 5, golul unei calificări senzaţionale! ”Nu am să uit niciodată campionatul în care am câştigat primul titlu de campion cu FC Argeş. Din 30 de meciuri am jucat 27 şi am marcat 9 goluri”, îşi amintea ”Burtilă”. Un accident grav, suferit într-un meci de pregătire cu Steagul Roşu, i-a pus punct final carierei de fotbalist. Avea 32 de ani, din care 12 îi oferise fotbalului şi echipei FC Argeş. A încercat să revină pe terenul de fotbal şi a jucat la Muscelul Câmpulung, promovând în Divizia B, în anul 1977. Apoi a îmbrăţişat cariera de antrenor”, a anunțat și FC Argeș 1953 pe pagina sa de Facebook.

17 May. 2020, 10:19 Diverse
Pe aceeași temă