Victorie pentru Guvernul Dancila: Ursula von der Leyen a anunţat-o pe Rovana Plumb comisar european! Marţi vor fi anunţate şi portofoliile

9 sep 2019 237 afişări Diverse
Victorie pentru Guvernul Dancila: Ursula von der Leyen a anunţat-o pe Rovana Plumb comisar european! Marţi vor fi anunţate şi portofoliile

Preşedintele desemnat al Comisiei Europena, Ursula von der Leyen, a anunţat luni lista completă a comisarilor acceptaţi, Rovana Plumb fiind trecută pe listă din partea României, potrivit unui comunicat al Comisiei. Mâine va fi anunţată şi lista portofoliilor, deocamdată fiind menţionate doar numele fiecărui comisar desemnat de statele membru.

Care sunt paşii următori: marţi, 10 septembrie, Ursula von der Leyen va anunţa portofoliile, apoi vor începe audierile în comisiile de specialitate din Parlamentul Oficial, urmate de votul pentru întreaga comisie în plenul Parlamentului European.

Ce spune Viorica Dăncilă despre această victorie a Guvernului

"Numirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european din partea României este o reuşită pentru ţara noastră. Este dovada şi expresia încrederii pe care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României şi a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat.
 
Felicitări, Rovana Plumb!", este mesajul postat de premierul Viorica Dăncilă.
 
 
 
 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.