Scandal la unul dintre sponsorii LPF! Decesul patronului a declanşat un "război civil". Cei trei fii dezmoşteniţi l-au agresat pe noul şef al firmei: i-au fracturat un deget şi au acoperit camerele video cu pungi

15 apr 2019 31981 afişări Diverse
Scandal la unul dintre sponsorii LPF! Decesul patronului a declanşat un "război civil". Cei trei fii dezmoşteniţi l-au agresat pe noul şef al firmei: i-au fracturat un deget şi au acoperit camerele video cu pungi

Una dintre cele mai importante firme din România, Adeplast, sponsor al Ligii Profesioniste de Fotbal, e în plin scandal, în urma decesului patronului Marcel Bărbuţ, la 62 de ani. Cei trei fii ai săi, Alexander Michael (29), Thomas (26) şi Marcel jr. (23) se aşteptau să conducă firma, dar prin testament această funcţie i-a revenit CEO-ului Daniel Stăncescu.

  • Adeplast, firmă înfiinţată în urmă cu 20 de ani, a devenit unul dintre cei mai mari producători de adezivi, mortare uscate, polistiren, vopsele şi tencuieli decorative din România. Adeplast numără 470 de angajaţi şi a avut o cifră de afaceri de 92 de milioane de euro în 2018.

Libertatea a publicat informaţii despre “războiul civil” care a  început la Adeplast. După decesul patronului Marcel Bărbuţ, răpus de cancer la 62 de ani, acesta i-a dat frâiele companiei CEO-ului Daniel Stăncescu, aspect care i-a iritat pe cei trei fii. Totuşi, Stăncescu a fost informat să vândă compania şi să le dea copiilor doar o parte din sumă.

Alexander Michael (29), Thomas (26) şi Marcel jr. (23) au avut o surpriză neplăcută când au citit testamentul tatălui. Tocmai din acest motiv au apelat la Registrul Comerţului pentru a-l îndepărta pe Stăncescu din firmă, dar cererile lor au fost respinse ca neîntemeiate. Din păcate pentru ei, cei trei nu figurează în organigrama firmei drept acţionari.

Sursa citată susţine că totul a degenerat în urmă cu 10 zile, când cei trei fii au intrat în biroul lui Stăncescu, cerând transferuri spre conturile lor în valoare cuprinsă între 10.000 şi 50.000 de euro. Unul dintre băieţi l-a lovit pe Stăncescu şi i-a fracturat degetul mare de la mâna dreaptă, în timp ce ceilalţi doi s-au ocupat să închidă uşa. Camerele video au fost acoperite cu pungi, iar CEO-ul a fost deposedat cu forţa de laptop şi de telefonul mobil. Totul s-a terminat cu o plângere făcută de Stăncescu la Poliţia Berceni, Valea Călugărească, pentru tâlhărie şi pentru violarea corespondenţei.

Adeplast, sponsor la LPF

Marcel Bărbuţ a fost un microbist înrăit. Ar fi vrut să investească la Jiul Petroşani, dar a intrat în fotbalul românesc ca sponsor la LPF şi chiar a dat numele unei competiţii: Cupa Ligii Adeplast. LPF a încasat, în întervalul 2015-2017, suma de 500.000 de euro.

“Am refuzat ofertele de preluare pe care le-am primit pentru că nu mă încântau banii, ci ideea de a ajunge lider de piaţă. Oricum, nu mi-aş lăsa copiii în jungla asta”, declara Marcel Bărbuţ, într-un interviu pentru Ziarul Financiar

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.