Realitatea TV a cumpărat Telesport cu 5 milioane de euro

28 mar 2008 303 afişări Diverse
Realitatea TV a cumpărat Telesport cu 5 milioane de euro Horaţiu Nicolau şi Dumitru Dragomir au o relaţie şi dincolo de lumea bussinesului
În urmă cu puţin timp, Telesport a fost preluat de trustul Realitatea Media. Horaţiu Nicolau, patronul Telesportului a acceptat să dea câteva detalii referitoare la contractual de vânzare al postului.

Banii pe care am vândut sunt suficienţi pentru mine, nu pot să spun dacă sunt mai mult sau mai puţin de 5 milioane, dar sunt peste ceea ce ni s-a oferit de francezii de la TF 1 în vară. Negocierile au durat aproximativ un an şi jumătate”, a recunoscut Nicolau.

Eu voi rămâne în continuare directorul general al grupului de sport, se vor face investiţii la nivel de rebranding până în luna aprilie-mai, modelul pe care vi-l pot ca să înţelegeţi ce se va întâmpla este sport.ro”, a mai adăugat fostul proprietar al Telesport.

Interesant este faprul că preluarea Telesportului de către trustul patronat de Sorin Ovidiu Vântu se petrece exact în ziua în care posturile de televiziune şi-au prezentat ofertele la LPF pentru achiziţionarea drepturilor TV ale Ligii 1. Telesportul, în calitate de deţinător al drepturilor are drept de preemţiune pentru orice nouă ofertă, astfel Realitatea TV îşi va putea asigura câştigarea licitaţiei fără să fie nevoită să ofere o sumă foarte mare. Surse din piaţă susţin că RTV ar fi dispusă să plătescă nici mai mult nici mai puţin de 74 de milioane de euro.

"Teoretic această preluare poate fi interpretată şi din punctul de vedere al dreprurilor TV pentru Liga 1. Dar eu am avut dreptul de preemţiune în ultimii patru ani şi am fost în discuţii cu mai multe posturi, printre care Antena 1 şi Boom TV", a mai recunoscut Horaţiu Nicolau.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.