Primele probleme mari pentru ministrul Roxana Mărăcineanu: "E o operaţiune de distrugere a sportului francez"

19 apr 2019 6174 afişări Diverse
Primele probleme mari pentru ministrul Roxana Mărăcineanu: "E o operaţiune de distrugere a sportului francez"

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, înfruntă primele probleme mari în “Hexagon”. Fosta înotătoare e acuzată de un colectiv de 1.000 de directori tehnici naţionali de distrugerea sportului francez.

Principala problemă a celor care aduc acuzaţiilor e proiectul ministerului condus de Roxana Mărăcineanu de a-i include pe directorii sportivi, consilierii tehnici şi antrenorii federali în cadrul federaţiilor, luându-le statutul de funcţionari publici.

Cei vizaţi sunt funcţionari publici plătiţi de stat (n.r. – 120 de milioane de euro în 2016) şi joacă un rol important în sportul francez, conform Le Monde.

”Încrederea pe care ţi-am dat-o când ai ajuns la minister, parţial din cauza cunoştinţelor tale despre sportul francez şi despre cariera ta, a fost total pierdută”,  “Abandonează acest proiect şi anagajează-te în consultări reale cu oamenii din teren”, „Persişti în ipotecarea viitorului ministerului nostru” sau „E o operaţiune de distrugere a sportului francez”, sunt câteva dintre cuvintele adresate ministrului de origine română.

Cei 1.152 de semnatari ai scrisorii cer oprirea proiectului, dar Roxana Mărăcineanu dă asigurări că niciun director nu îşi va pierde locul de muncă sau statutul de funcţionar.

”Reforma pe care am angajat-o înseamnă o autonomie mai mare a federaţiilor şi o mai mare responsabilitate pentru rezultatele sportive”, a contraatacat Roxana Maracineanu.

Născută la Bucureşti, Roxana Mărăcineanu s-a stabilit de mică la Mulhouse unde a început înotul de performanţă. În 2007, a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.