Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DNA! Fostul preşedinte al FRF şi soţia acestuia sunt acuzaţi de luare de mită | UPDATE "Naşu'", prima reacţie: "S-a spart puşculiţa! Trebuie să mă agaţe cu ceva"

4 iun 2019 5220 afişări Diverse
Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DNA! Fostul preşedinte al FRF şi soţia acestuia sunt acuzaţi de luare de mită | UPDATE "Naşu'", prima reacţie: "S-a spart puşculiţa! Trebuie să mă agaţe cu ceva"

UPDATE Mircea Sandu, 66 de ani, a vorbit despre acest caz. ”Nu ştiu ce comunicat a dat DNA. Ştiam însă că am un dosar la DNA, pentru că dacă am câştigat procesul cu Loteria s-a spart puşculiţa şi trebuie să mă agaţe cu ceva. Acum sunt în Franţa. Voi lua legătura cu avocaţii când mă întorc în ţară, să vedem despre ce e vorba”, a spus Sandu, conform Libertatea.


DNA l-a trimis în judecată pe Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, şi pe soţia acestuia, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Mircea Sandu e acuzat că ar fi primit peste 700.000 lei ca Federaţia să încheie contracte cu o societate de avocatură.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită/

De asemenea, a fost trimisă în judecată şi Elisabeta Sandu, soţia acestuia, pentru complicitate la luare de mită.

„La data de 02 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură ar fi obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparţin celor doi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.