Imagini istorice cu Helmuth Duckadam şi Donald Tusk! Cadourile pe care portarul Stelei i le-a oferit preşedintelui Consiliului European

10 mai 2019 7200 afişări Diverse
Imagini istorice cu Helmuth Duckadam şi Donald Tusk! Cadourile pe care portarul Stelei i le-a oferit preşedintelui Consiliului European
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Eroul finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialul a menţionat, în luna ianuarie, marii sportivi ai României la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla, în finala cu Barcelona.

Ziua Europei, dedicată păcii şi unităţii europene, celebrată anual pe data de 9 mai, a fost marcată anul acesta prin summitul informal al Consiliului European de la Sibiu, ocazie cu care liderii europeni au discutat despre viitorul Uniunii Europene.

După ce a primit cadourile din partea fostului portar al Stelei, Donald Tusk a publicat câteva imagini pe reţelele de socializare: ”Locul perfect pentru a-l întâlni pe eroul naţioal al României, cunoscut drept 'eroul de la Sevilla' în 1986: Helmuth Duckadam”,

”Astăzi, Helmuth Duckadam a venit să-mi ofere mănuşile sale de portar. Sunt foarte onorat. Mi-a oferit, de asemenea, tricoul său de la Steaua cu numele campionilor din 1986 imprimate pe spate”, a mai transmis preşedintele Consiliului European.

Steaua Bucureşti a reuşit, în 1986, cea mai importantă performanţă fotbalistică a României. Echipa a câştigat, în 7 mai 1986, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0), în urma executării loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru lovituri executate de spanioli, în timp ce pentru Steaua au marcat Lăcătuş şi Balint, iar Majearu şi Boloni au ratat. Performanţa reuşită de Duckadam pe Stadionul Sanchez Pizjuan de a apăra patru penaltiuri este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.