Cristiano Ronaldo a pierdut un nou proces! Avocaţii portughezului au rămas fără soluţii

4 apr 2019 10798 afişări Diverse
Cristiano Ronaldo a pierdut un nou proces! Avocaţii portughezului au rămas fără soluţii

Cristiano Ronaldo a pierdut procesul cu publicaţia germană Der Spiegel, proces deschis în urmă cu doi ani, după ce nemţii au scris despre modul în care portughezul a fentat fiscul spaniol. Avocaţii lui Ronaldo au realizat că vor pierde procesul, astfel că au decis să-şi retragă plângerea în ultimul moment, pentru a evita un verdict care oricum ar fi fost în favoarea ziariştilor.

Dezvăluirile făcute în 2017 de publicaţia Der Spiegel fac parte din seria Football Leaks, iar conform nemţilor, Cristiano ar fi ascuns 150 de milioane de euro într-un paradis fiscal, în decursul a şapte ani de zile. În februarie 2017, Tribunalul din Hamburg a decis ca publicaţia Der Spiegel să scoată de pe site articolele referitoare la frauda comisă de Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo a fost reprezentat de firma de avocatură Schertz Bergmann.

Pe 22 ianuarie, Cristiano Ronaldo s-a prezentat la Tribunalul din Madrid, unde a fost condamnat la 23 de luni de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi de 18.8 milioane de euro. Fapta? Fraudă fiscală. Ronaldo are cazierul curat, astfel că a rămas în libertate. Dacă va fi condamnat şi în procesul privind presupusul viol din Las Vegas, atunci va ajunge în spatele gratiilor.

Procurorii spanioli au susţinut că Ronaldo a folosit în mod "conştient" şi "voluntar" o "structură economică" formată în 2010 cu scopul de a-şi ascunde veniturile realizate din vânzarea drepturilor de imagine, din perioada 2011-2014. În perioada respectivă, Ronaldo evolua pentru Real Madrid. După mai multe negocieri, Cristiano Ronaldo şi Fiscul din Spania au ajuns la o înţelegere, astfel că lusitanul a acceptat pedeapsa de 23 de luni de închisoare şi plata a 18.8 milioane de euro.

De altfel, publicaţia germană Der Spiegel este cea care, anul acesta, a scos la suprafaţă cazul în care Cristiano Ronaldo e acuzat de viol de către americanca Kathryn Mayorga.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.